
Etimekli Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet etimek
- Yarım bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı bal
- 2,5 su bardağı (500ml) süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı bal
- Kakao
Etimekli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıcak su, kahve ve balı karıştırıp etimeklerin üzerini yeteri kadar ıslatacak halde döküyoruz. Bütün sosu kullanmanıza gerek yok.
- Muhallebi için tencereye yumurta sarısı, un, nişasta ve sütü koyup kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilıyan muhallebiye bal ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
- Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
- Soğuyan muhallebinin üzerine kakao serpip afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun. Görüntüsü için instagram: @eceaslnnn.