
Etimekli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 15 adet tuzsuz etimek
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı elenmis un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Etimekli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hafif ıslattığımız borcama etimekleri dizelim ve şerbetimizi yapmaya başlayalım.
- Şekeri tencereye alıp büsbütün eriyip karamelize olana kadar ortada karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyumuzu ek edip beş dakika kadar kaynatalım.
- Ocaktan aldıktan sonra beş dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyip etimeklerin üzerine kepçe ile eşit biçimde dökelim.
- Etimekler şerbetini çekerken muhallebimizi yapmaya başlayalım.
- Tenceremize vanilya ve tereyağ hariç öbür gereçlerimizi alıp daima karıştırarak yoğunlaşıp kaynayınca vanilya ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
- 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- 10 dakika kadar birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
- Arasıra karıştırın ki kabuk tutmasın.
- Ilıyan muhallebiyi yavaşça etimeklerin üzerine dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin.
- Kenarda bekletin.
- Muhallebinin sıcaklığı gittikten sonra 1 paket krem santi ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpıp kremayı muhallebinin üzerine yayın.
- Streç sinema ile sararak buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Bana nazaran 1 gece bekledikten sonra daha da hoş oluyor.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .