iltasyazilim
FD Üye
Etimekli Balkağı Püreli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*5 dilim tuzsuz etimek
*Yarım kilo balkabağı (kabuğu soyulup irice doğranacak )
*1 su bardağı toz şeker
Etimekleri ıslatmak için :
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı bal
Üzeri için :
*1 paket sade krem şanti
*1 su bardağı süt
Süslemek için :
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 küçük kase iri damla çikolata,
*1 yemek kaşığı çikolata kahveli drajeli
*1 küçük kase böğürtlenli jelibon
*1 tatlı kaşığı toz yeşil antep fıstığı
Etimekli Balkağı Püreli Tatlı Tarifi Yapılışı Balkabağını 1 su bardağı toz şekerle kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin 1 tatlı kaşığı üzerine limon suyu sıkın şekeri ağdalaşmasın diye…
Biraz soğuyunca blendırdan geçirin diğer tarafta etimekleri tepsiye koyun süt ,suyu ,balı iyice karıştırın etimekleri ıslatın üzerine balkabağı püresini yayın buzdolabında soğumaya bırakın krem şantiyi sütle mikserle çırpın balkabağının üzerine sürün Hindistan cevizi serpin süslemek için olanlarla aruzunuza göre süsleyin 1 gece buzdolabında bekletin dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Not:ben az yaptım isteyen malzemeyi artırabilir
*5 dilim tuzsuz etimek
*Yarım kilo balkabağı (kabuğu soyulup irice doğranacak )
*1 su bardağı toz şeker
Etimekleri ıslatmak için :
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı bal
Üzeri için :
*1 paket sade krem şanti
*1 su bardağı süt
Süslemek için :
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 küçük kase iri damla çikolata,
*1 yemek kaşığı çikolata kahveli drajeli
*1 küçük kase böğürtlenli jelibon
*1 tatlı kaşığı toz yeşil antep fıstığı
Etimekli Balkağı Püreli Tatlı Tarifi Yapılışı Balkabağını 1 su bardağı toz şekerle kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin 1 tatlı kaşığı üzerine limon suyu sıkın şekeri ağdalaşmasın diye…
Biraz soğuyunca blendırdan geçirin diğer tarafta etimekleri tepsiye koyun süt ,suyu ,balı iyice karıştırın etimekleri ıslatın üzerine balkabağı püresini yayın buzdolabında soğumaya bırakın krem şantiyi sütle mikserle çırpın balkabağının üzerine sürün Hindistan cevizi serpin süslemek için olanlarla aruzunuza göre süsleyin 1 gece buzdolabında bekletin dilimleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun
Not:ben az yaptım isteyen malzemeyi artırabilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.