
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimekleri borcama dizin. Bir yandan şerbeti hazırlayın. Şerbeti üzerine dökün.
- Daha sonra muhallebiyi hazırlayın. Evvel süt un şeker ve yumurta sarısını koyup koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Daha sonra içine bir vanilya ve tereyağını ekleyin. Birinci sıcağı çıktıktan sonra etimeklerin üzerine dökün.
- Dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun. (Şeker ölçüsünü istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz)