
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- İstediğinizi kullanabilirsiniz ben çilek kullandım
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbet için şeker ve su tencereye alıp kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca 7- 8 dakika kaynatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- O arada etimekleri borcama dizin ,dinlenen şerbeti her tarafı ıslanacak şekilde üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın.
- Kremşantiyi 1 bardak sütle yaptıktan sonra dolaba alın.
- Muhallebi için vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencereye alıp iyice çırpıp ocağa alın.
- Sürekli karıştırarak kaynayan muhallebiyi 3 dakika kısık ateşte kaynatın içine vanilya ve margarini ekleyip 2 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak etimeklerin üzerine döküp spatula ile her tarafa gelecek şekilde yayın.
- Dolapta bekleyen kremşantiyi spatula ile aynı şekilde iyice yayın.
- Ve süslemek için istediğiniz meyveyle süsleyin.
Afiyet olsun ????.
Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı