
Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 bardak şeker
- 2 bardak su
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 kaşık şeker
- 1 litre süt
- 1 paket kremşanti
- Kremşanti için yarım bardak süt
- Üzeri için hindistan cevizi
- 1 kaşık paket yağ
- 1 paket vanilya
Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli olarak bir bardak şekeri tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından üzerine iki bardak suyu üzerine dikkatli bir şekilde koylaim ve 4-5 dakika karıştırıp ocağın altını kapatalım ve ilk sıcağı çıkana kadar bekletelim.
- Ardından bir paket tuzsuz etimeği büyük borcama dizelim üzerine şerbeti gezdirelim.
- Muhallebi için 4 kaşık un, bir kaşık nişasta, beş kaşık şekeri sütü koyarak kaynayana kadar karıştıralım ocağı kapattıktan sonra bir paket vanilya ve bir kaşık paket yağı koyarak karıştırıp beş dakika dinlendirdikten sonra borcama dökelim.
- Soğuduktan sonra yarım bardak süt ile krem şanti çırpalım sürelim ve hindistan cevizi ile süsleyip bir gece buzdolabında ağzı kapalı şekilde dinlendirelim. Afiyet olsun ????????????????????????.