Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimek Tatlısı (Meyveli)

Etimek Tatlısı (Meyveli)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Etimek Tatlısı (Meyveli) Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket klasik Etimek

Şerbeti için:

*1, 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su

Muhallebisi için:

*1 litre süt
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
*6 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt (200ml)
*Tercihinize göre meyve(ben şeftali kullandım)

Etimek Tatlısı (Meyveli) Tarifi Yapılışı Büyük boy dikdörtgen borcama etimekleri dizin
Bir tencerede şerbeti hazırlayın, kaynatın, kaynadıktan birkaç dk sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakın 10 dk sonra şerbeti etimeklerinizin üzerine dökün
Başka bir tencereye 1 lt sütü koyun Ardından tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyin, iyice karıştırıp ocağa koyun Karışımınız muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin
Muhallebiniz hazır olunca şerbetli etimeklerinizin üzerine dökün, güzelce yayın ve soğumaya bırakın
Son olarak krem şantinizi soğuk sütle hazırlayın ve tamamen soğumuş olan etimeklerinizin üzerine dökün ve etimek tatlınızı soğumaya bırakın Eğer buzdolabında 1 gece beklerse tatlınız çok daha lezzetli oluyor
Üzeri için meyve tercih edebilirsiniz, daha da lezzetli oluyor Meyve hariçinde hindistan cevizi, fıstık, fındık da koyabilirsiniz Ben bu tarifte şeftali koydum ve çok da lezzetli oldu
Afiyet olsun

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt