Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etimek (Ekmek) Tatlısı

Etimek (Ekmek) Tatlısı
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etimek-ekmek-tatlisi.jpg

Etimek (Ekmek) Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 12 adet etimek
Şerbeti İçin
  • 1.5 yemek kaşığı biraz az şeker
  • 2 yemek kaşığı 1 parmak eksik su
Muhallebisi İçin
  • 4.5 yemek kaşığı süt
  • 5 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı nişasta
  • 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sanayağı yahut tereyağı
Krem Şantisi İçin
  • 1 bardak süt
  • 1 paket tekli kremşanti

Etimek (Ekmek) Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şekeri bir tencerede kısık ateşte karamelize edelim daha sonra suyunu ekleyip sertleşen şekeri eritip şerbeti kapatıp etimeklerin üzerine dökelim.
  2. Akabinde muhallebi için vanilya ve yağ hariç bütün materyalleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatalım kaynadıktan sonra yağı ve vanilyayı da ekleyelim.
  3. 6 adet şerbetle ıslattığımız etimeklerin üzerine yarısını dökelim ve akabinde 6 tane daha etimek koyup şerbetle ıslatıp kalan muhallebiyi de üzerine ekleyelim.
  4. Bunlar büsbütün soğuduktan sonra üzerinin krem şantisini döküp dilediğimiz üzere süsleyip ikram edelim. (1 gün dolapta beklerse çok daha lezzetli oluyor) Afiyet olsun :)
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt