teknolojiuzmani
FD Üye
Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle Tanımı İçin Malzemeler
Tart keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı portakal suyu (Piştikten sonra ıslatmak için yarım çay bardağı su ve portakal suyu olarakta hazırlayabilirsiniz)
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker (Büyük uzunluk çay bardağı ile)
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağına yakın çikolata glazürü
Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek hamurunun hazırlanışı; yumurta ve şekeri 2 dakika çırpalım süt, sıvı yağ, ve valinyayı ekleyip karışana kadar çırpalım un ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım yağlanmış tart kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim birinci sıcaklığı çıktıktan sonra portakal suyu ile ıslatalım.
- Limon sosunun hazırlanışı için; tereyağı hariç tüm materyalleri sos tenceresine alarak çırpalım ocağa alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştıralım orta ara karıştırarak biraz ılımasını bekleyelim, kekin üzerine dökelim 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
- En son çikolatalı glazür ile her tarafını kaplayacak formda dökelim. Hindistan cevizi ile göz ve ağız yapabilirsiniz.
- Ben portakal sosunu ince tel süzgeçten geçirdim daha pürüzsüz bir kıvamı olması için. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.