Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle

Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
eticin-pasta-nefis-portakal-sosu-ile-1.jpg

Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle Tanımı İçin Malzemeler


Tart keki için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı portakal suyu (Piştikten sonra ıslatmak için yarım çay bardağı su ve portakal suyu olarakta hazırlayabilirsiniz)
Portakal sosu için;
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker (Büyük uzunluk çay bardağı ile)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
En son üzeri için;
  • 1 su bardağına yakın çikolata glazürü

Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kek hamurunun hazırlanışı; yumurta ve şekeri 2 dakika çırpalım süt, sıvı yağ, ve valinyayı ekleyip karışana kadar çırpalım un ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım yağlanmış tart kalıbına dökelim.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim birinci sıcaklığı çıktıktan sonra portakal suyu ile ıslatalım.
  3. Limon sosunun hazırlanışı için; tereyağı hariç tüm materyalleri sos tenceresine alarak çırpalım ocağa alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştıralım orta ara karıştırarak biraz ılımasını bekleyelim, kekin üzerine dökelim 1 saat kadar soğumaya bırakalım.
  5. En son çikolatalı glazür ile her tarafını kaplayacak formda dökelim. Hindistan cevizi ile göz ve ağız yapabilirsiniz.
  6. Ben portakal sosunu ince tel süzgeçten geçirdim daha pürüzsüz bir kıvamı olması için. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Not: portakallı jöle de yumurta ve tereyağı kullanmamın emeli daha yumuşak kıvamlı pelte üzere olmasını istemediğim için bu türlü bir jöle hazırladım çok da hoş oldu.

Eticin Pasta Nefis Portakal Sosu İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt