Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et yumurta ve kurubaklagil grubu vücudumuz için önemi nedir

Et yumurta ve kurubaklagil grubu vücudumuz için önemi nedir
0
157

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Et yumurta ve kurubaklagil grubu vücudumuz için önemi nedir

Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek, ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu besinler bu grupta yer alır Bu besinler protein, mineral, vitamin, yağ ve karbonhidrat içerir Et, yumurta ve kurubaklagil grubundan günde iki porsiyon alınmalıdır

Bu besinlerin her gün tüketilmesi gereken miktarları şöyledir:

Et, tavuk, balık vb 5060 g (iki ızgara köfte kadar)

Kuru baklagiller 90 g (bir akarsu bardağının alabileceği değin)

Yumurta haftada üçdört adet

Vücudumuz İçin Önemi

Büyümeyi ve gelişmeyi sağlar

Hücrelerimizin yenilenmesini ve dokularımızın onarımını sağlar

Kan yapımında görevli önemli besin içeriklerini sağlar

Sinir ve sindirim sistemlerimiz ile derimizin sağlığında tahsis bölge beslenme içerikleri en fazla bu grupta bulunur

Hastalıklara karşısında direncimizi artıran gıda içeriklerini sağlar

Özellikle protein ihtiyacının arttığı bebeklik ve çocukluk dönemlerinde, bu gruptaki besin içeriklerinin alınması önemlidir *
 
858,523Konular
981,275Mesajlar
31,128Kullanıcılar
offfSon üye
Üst Alt