teknolojiuzmani
FD Üye
Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 su bardağı sıcak su
- 10 tane arpacık soğan
- 4 diş küçük doğranmış sarımsak
- 1 büyük ince doğranmış havuç
- 1 büyük küp doğranmış patates
- 2 tane küp şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 250 ml et suyu
Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti bir su bardağı sıcak su ile yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzün.
- Mevcutsa döküm tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın.
- Isınınca arpacık soğanları ek edin. 1 dakika kadar kavurun.
- Sarımsakları ek edin.
- Bir dakika kavurun havuç ve patatesleri ek edin.
- 2 tane küp şeker ilave edin.
- Şeker eriyince salça ve sirkeyi ek edin.
- 5 dakika kadar kavurun.
- Eti ek edin karıştırın.
- Baharatları ve suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Mutfağımdan mutfağınıza sevgilerle ????????
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.