Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Tantuni

Et Tantuni
0
24

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
et-tantuni.jpg

Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler


Lavaşı için;
  • 2 su bardağı ılık süt(400ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un(200ml bardak kullandım)
Eti için;
  • Yarım kilo dana eti (küçük küçük doğruyoruz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  •  1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
Salata kısmı için;
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Karalahana
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • Sumak
  • Tuz
  • Limon

Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etlerimizi küçük küçük olacak formda doğruyoruz.
  2. Ben etlerimi düdüklü tenceremde 15 dakika kadar pişirdim daha yumuşak olur diye.
  3. Etlerimiz düdüklü tencerede pişerken bizde lavaşımızın hamurunu yoğuralım.
  4. Daha evvelki tariflerimde Lavaşı detaylı bir biçimde anlatmıştım ordan göz atabilirsiniz.
  5. Yoğurduğumuz lavaş hamurunu küçük bezeler haline getirip küçük küçük açıyoruz.
  6. Açtığımız bezelerimizin ortalarını yağlayıp 5dakika kadar üzeri kapalı bir formda dinlendiriyoruz.
  7. Dinlenen bezeleri açıp tavada pişiriyoruz.
  8. Bu ortada etimiz olmuş durumda uygun bir tencere tereyağı atıp eriyince etlerimizi içine alıp güzelce karıştıralım.
  9. Ardından baharatlarını atıp bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte birazcık daha pişirelim.
  10. Diğer yandan salata materyallerimizi hazırlayalım.
  11. Hazır olan lavaşımızı etimizin suyuna batırıyoruz ve üzerine etimizi alıyoruz isteğe bağlı olarakta salata gereçlerini ekliyoruz. Tantunimiz hazır.
Afiyet olsun☺️.

Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tantunilik et1 adet büyük soğan2 adet domates1 bağ maydanoz1 tatlı kaşığı sumakTuz1 çay kaşığının ucuyla kimyon (şart değil)1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberSıvıyağ5-6 adet lavaşYarım limon Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Tantuni (Dışardakileri Aratmayacak Kadar Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler Lavaş için: 2 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya1 yemek kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un (Ben tam 1 kg kullandım) İç harcı için: 750 gram küçük küçük doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Tantuni Tanımı İçin Gereçler 250 gram küçük küçük doğranmış kırmızı et2 adet küçük uzunluk domates2 adet orta uzunluk yeşil biber2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 su bardağı suDilediğiniz ekmek çeşidi ben kendi yaptığım lavaşı tercih ettim İçi için: Soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Et Tantuni Tanımı İçin Gereçler 250 gram minik minik doğranmış et3 su bardağı sıcak su1 çay bardağı sıvı yağ2 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1/2 (yarım) minik minik doğranmış kuru soğan1/2 (yarım) minik minik doğranmış domatesİnce kıyılmış maydanoz1 tatlı kaşığı sumakHazır paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Tantuni Üretimi Tanımı İçin Materyaller 300 gram kırmızı etYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberTuz Salata materyali; 1 adet domates1 adet kuru soğanYarım demet maydanoz1 çay kaşığı sumakLavaş yada olağan etmek Tantuni İmali Tanımı Yapılışı Eti küçük küçük (tavla zarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt