
Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Lavaşı için;
- 2 su bardağı ılık süt(400ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un(200ml bardak kullandım)
- Yarım kilo dana eti (küçük küçük doğruyoruz)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 2 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- Karalahana
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- Sumak
- Tuz
- Limon
Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etlerimizi küçük küçük olacak formda doğruyoruz.
- Ben etlerimi düdüklü tenceremde 15 dakika kadar pişirdim daha yumuşak olur diye.
- Etlerimiz düdüklü tencerede pişerken bizde lavaşımızın hamurunu yoğuralım.
- Daha evvelki tariflerimde Lavaşı detaylı bir biçimde anlatmıştım ordan göz atabilirsiniz.
- Yoğurduğumuz lavaş hamurunu küçük bezeler haline getirip küçük küçük açıyoruz.
- Açtığımız bezelerimizin ortalarını yağlayıp 5dakika kadar üzeri kapalı bir formda dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bezeleri açıp tavada pişiriyoruz.
- Bu ortada etimiz olmuş durumda uygun bir tencere tereyağı atıp eriyince etlerimizi içine alıp güzelce karıştıralım.
- Ardından baharatlarını atıp bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte birazcık daha pişirelim.
- Diğer yandan salata materyallerimizi hazırlayalım.
- Hazır olan lavaşımızı etimizin suyuna batırıyoruz ve üzerine etimizi alıyoruz isteğe bağlı olarakta salata gereçlerini ekliyoruz. Tantunimiz hazır.

Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı