
Et Tadında Çok Pratik Mantar Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg mantar
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri yeşil biber
- 3 orta uzunluk domates
- İsteğe nazaran zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz dileğe nazaran
Et Tadında Çok Pratik Mantar Yemeği Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel mantarların kabuklarını soyup uzununa ay formunda kıyıp yıkayalım.
- Soğanları yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Biberleri yıkayıp saplarını kesip halka halka doğrayalım.
- Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Tencereye yağ koyup soğanı, biberi, mantarı koyalım kavuralım.
- Mantarlar pisince az suyu olmalı şayet suyu kalmazsa biraz su koyalım.
- Tuzunu baharatları da ek edelim.
- Mantarlar yumuşayınca küp, küp doğradığımız domatesleri de ek edip pişirelim ocağı kapatalım.
- Servis yapalım , hem çok kolay hem çok lezzetli et tadında.
Deneyenlere afiyet olsun????????.