Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Sarması

Et Sarması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
et-sarmasi.jpg

Et Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 6 dilim dana ince et (her biri 180-200 gram olmalı)
  • 6-7 salatalık turşusu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 çay kaşığı hardal
  • 60g tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 100-150 gram ortası un
Sosu için gereken materyaller:
  • 3 adet soğan
  • 1 adet pırasa
  • 4 adet havuç
  • 1/4 (çeyrek) kereviz kökü
  • 3 kol kereviz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 200 ml üzüm suyu
  • 400 ml su ve 2 çay kaşığı zerzevat suyu tozu
  • 70 gram tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Et Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dana etleri bir kesme tahtasının üzerine koyun ve et tokmağı ince ve eşit formda dövün.
  2. Artık her bir eti tuz ve karabiberle baharatlayın.
  3. Akabinde fırça yardımı ile hardal sürün.
  4. Üzerine biber-soğan karışımını ve turşusunu ek edin.
  5. Artık ruloların kenarlarını katlayın ve birinci parçayı ortasından biraz daha fazla katlayıp rulo yapın.
  6. Daha sonra açık tarafını katlayıp mutfak ipliği ile bağlayın.
  7. Her bir et rulo modülünü una bandırın.
  8. Fırını 160 derecede ısıt başlayın.
  9. Artık demirdöküm tencerede tereyağını ek edip orta ateşte eritin.
  10. Bağlanmış ve una bulanmış et rulo kesimleri her iki tarafını kısa kızartın ve çıkarın.
  11. Sosu için soğanı, zerzevatları, şekeri, salçayı ve baharatları dökme demir tencereye ek edip soteleyin.
  12. Kaynattıktan sonra zerzevat suyunu ekleyin.
  13. Son olarak kızartılmış tencereye ek edip 160 derece 120 dakika pişirin.
  14. Sosun hazırlanışı:Ruloları fırında pişdikden sonra döküm tencereden çıkarın.
  15. Sosu süzgeçten geçirin ve bir küçük tencere ek edip tekrar kaynatın. Gerekirse tekrar tuz ve karabiber ek edebilirsiniz.
  16. Sos sulu ise bir yemek kaşığı un ekleyip ve karıştırarak kaynatın. Helal beğenilen olsun.
Et Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt