teknolojiuzmani
FD Üye

Et Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 6 dilim dana ince et (her biri 180-200 gram olmalı)
- 6-7 salatalık turşusu
- 1 adet kırmızı biber
- 5 çay kaşığı hardal
- 60g tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 100-150 gram ortası un
- 3 adet soğan
- 1 adet pırasa
- 4 adet havuç
- 1/4 (çeyrek) kereviz kökü
- 3 kol kereviz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 200 ml üzüm suyu
- 400 ml su ve 2 çay kaşığı zerzevat suyu tozu
- 70 gram tereyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Et Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Dana etleri bir kesme tahtasının üzerine koyun ve et tokmağı ince ve eşit formda dövün.
- Artık her bir eti tuz ve karabiberle baharatlayın.
- Akabinde fırça yardımı ile hardal sürün.
- Üzerine biber-soğan karışımını ve turşusunu ek edin.
- Artık ruloların kenarlarını katlayın ve birinci parçayı ortasından biraz daha fazla katlayıp rulo yapın.
- Daha sonra açık tarafını katlayıp mutfak ipliği ile bağlayın.
- Her bir et rulo modülünü una bandırın.
- Fırını 160 derecede ısıt başlayın.
- Artık demirdöküm tencerede tereyağını ek edip orta ateşte eritin.
- Bağlanmış ve una bulanmış et rulo kesimleri her iki tarafını kısa kızartın ve çıkarın.
- Sosu için soğanı, zerzevatları, şekeri, salçayı ve baharatları dökme demir tencereye ek edip soteleyin.
- Kaynattıktan sonra zerzevat suyunu ekleyin.
- Son olarak kızartılmış tencereye ek edip 160 derece 120 dakika pişirin.
- Sosun hazırlanışı:Ruloları fırında pişdikden sonra döküm tencereden çıkarın.
- Sosu süzgeçten geçirin ve bir küçük tencere ek edip tekrar kaynatın. Gerekirse tekrar tuz ve karabiber ek edebilirsiniz.
- Sos sulu ise bir yemek kaşığı un ekleyip ve karıştırarak kaynatın. Helal beğenilen olsun.