Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et nasıl yıkanır? Et hakkında bilinmesi gerekenler...

Et nasıl yıkanır? Et hakkında bilinmesi gerekenler...
0
138

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
et_nasil_yikanir_et_hakkinda_bilinmesi_gerekenler_1564572800_7722.jpg

Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza oldukça yararlıdır. Et yemeyen insanlarda oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan ötürü ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan bazı bilgiler ve et temizliği halk arasında konuşulan ve doğru olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Peki, et hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Et nasıl yıkanmalıdır? İşte, yanıtlar...

Kırmızı et, önemli bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Et ve et ürünleri; tiamin, riboflavin, niasin, biotin, B6, B12, pantotenik asit, folasin gibi B kompleksvitaminler için önemli bir kaynak olup demir, çinko, manganez için de gerekli bir besindir. Vücudun et depolaması kemik gelişimine ve kansızlığa karşı dirence iyi gelmektedir. Peki vitamin deposu et nasıl temizlenmelidir? Et hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Halk arasında doğru olduğu bilinen yanlışlar nelerdir? İşte, et hakkında bilinmesi gerekenler...

ET NASIL TEMİZLENİR?

CXkIU_1564572836_1288.jpg

Halk arasında et kesinlikle yıkanmamalıdır dense de bu bilgi tamamen yanlıştır. Et kesildikten hemen sonra yıkanmalıdır. Nedeni; hayvanın etinden dışarıya doğru bir ısı aktarımı vardır buda suyun üzerinde kalmasını engeller. Ancak eve gelmiş eti yıkamak tamamen yanlıştır ve üzerinde hızlı bir şekilde mikro organizma üremesine neden olmaktadır.

ETE TUZ ATILIR MI?

cDW4s_1564572859_8108.jpg

Yanlış bilinen doğrular arasında ete tuz atılıp atılmaması vardır. Ete tuz atılmalıdır. Izgara yada tava yaptığınız eti ocağa koyunuz. Tuz etin üzerinde bir set oluşturarak etin suyunun çıkmasını engelleyecektir buda hem tüm tadı olan suyunun içinde kalmasını hem de yumuşak pişmesini sağlayacaktır. Bu yüzden ızgara ve tava etler mutlaka kaya tuzu ile tuzlanmalıdır.

ET TAM PİŞİRİLİR Mİ?

xYHnH_1564572886_1973.jpg

Eti tam pişirirseniz vitaminlerini öldürmüş olursunuz. Etin içi hafif pembe kalırsa vitaminleri de açığa çıkacaktır. Çok iyi pişirdiğiniz et bilinen aksine sıfır vitamindir.
 

Similar threads

Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza hayli yararlıdır. Et yemeyen kişilerde oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan dolayı ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan kimi malumatlar ve et ariliği halk arasında konuşulan ve yanlışsız olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Pekala, et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza oldukça yararlıdır. Et yemeyen insanlarda oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan ötürü ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan bazı bilgiler ve et temizliği halk arasında konuşulan ve doğru olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Peki, et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza nispeten yararlıdır. Et yemeyen kişilerde oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan dolayı ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan kimi malumatlar ve et ariliği halk arasında konuşulan ve gerçek olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Evet, et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
252
Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı eti pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Kırmızı etin hem lezzetli hem de lokum gibi olması için size vereceğimiz birkaç ipucuyla ortaya çok güzel pişmiş lezzetli yemekler çıkarabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı et Besin değeri yüksek olan kırmızı et vücudumuz için gereken protein bakımından en önemli yapı taşları arasında yer alıyor. Aynı zamanda kırmızı et diyetlerde tüketildiği zaman kilo vermeye de yardımcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt