iltasyazilim
FD Üye
*
Et Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*600 gram dana eti
*2 çay bardağı su (eğer et pişerken gerekirse)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*1 orta boy kuru soğan
*1 adet uzun yeşil sivri biber
*1 büyük domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı tuz
*4 çay bardağı arpa şehriye
*3 çay bardağı bezelye
*56 çay bardağı kaynar su
Et Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Et kuşbaşı doğranır ve derin bir tavada suyunu çekene kadar kavrulur Eğer suyu erken çekilirse 2 çay bardağı su ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Daha sonra yağ eklenerek doğranmış soğan ve biber eklenip kavrulur Doğranmış domates eklenir Baharatları tuzu ve salça eklenerek biraz daha kavrulup bezelye ve arpa şehriye eklenerek kaynamış su eklenip kısık ateşte 1015 dakika pişirilip kenara alınır Üzerine kağıt havlu örtülerek kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır Afiyet olsun
Et Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*600 gram dana eti
*2 çay bardağı su (eğer et pişerken gerekirse)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağı
*1 orta boy kuru soğan
*1 adet uzun yeşil sivri biber
*1 büyük domates
*1 5 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı tuz
*4 çay bardağı arpa şehriye
*3 çay bardağı bezelye
*56 çay bardağı kaynar su
Et Kavurmalı Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı Et kuşbaşı doğranır ve derin bir tavada suyunu çekene kadar kavrulur Eğer suyu erken çekilirse 2 çay bardağı su ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Daha sonra yağ eklenerek doğranmış soğan ve biber eklenip kavrulur Doğranmış domates eklenir Baharatları tuzu ve salça eklenerek biraz daha kavrulup bezelye ve arpa şehriye eklenerek kaynamış su eklenip kısık ateşte 1015 dakika pişirilip kenara alınır Üzerine kağıt havlu örtülerek kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır Afiyet olsun