Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Güveç

Et Güveç
0
38

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
et-guvec.jpg

Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 2 büyük domates
  • 25 tane arpacık soğan
  • 3 çarliston
  • 2 kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Köri

Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Güvecin dibine tereyağı koyalım.
  2. Üstüne arpacık soğanları koyalım ve sarımsakları doğrayıp ekleyelim.
  3. Biberleri yemeklik doğrayıp soğanların üzerine koyalım.
  4. Etlerimizi yerleştirelim.
  5. En üste domatesleri soyup yemeklik doğrayıp koyalım.
  6. Salçayı ve baharatları en üste koyup elimizle domateslere yedirelim.
  7. Güvecimizin ağzını aluminyum folyo ile kapatıp fırınımızın en üst ayarında 1 saat kadar pişirelim.
  8. Güvecimizin üstünü açıp karıştıralım bir daha kapatıp 1 saat kadar daha pişirmeye devam edelim.
  9. Fırından fırına değişiklik göstereceğinden kontrollü pişirelim. (1. 5-2 saat arası)
Not: Fırının en altına çelik kapta şu koyup pişirelim.

Et Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt