Et Fajita Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana jülyen doğranmış et
- 1 adet orta uzunluk kırmızı soğan
- Sarı biber
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- Toz kırmızı biber
- Zerdeçal
- Tuz
Et Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Jülyen doğranmış etler wok tencerede yahut olağan tencerede zeytinyağı ile kavrulur.
- Kapağı kapatılır suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çekince pişmemişse biraz ılık su eklenir etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Başka bir tavada sarımsak, jülyen doğranmış soğan ve biberler az zeytin yağı ile sotelenir.
- Sotelenen sebzeler et ile birleştirilerek ve tercih edilen baharatlar eklenir.
- Özdeşleşene kadar çevrilir.
- Yemeğimiz şehriye pilavı ile çok hoş bir sunum olacaktır.Afiyet olsun.