Et Döner Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) kg kesim et
- 1 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Damak tadına nazaran kimyon, kekik
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Dondurucudan çıkardığımız eti biraz dışarıda beklettikten sonra ince olacak formda kesiyoruz.
- Rondoya soğan, sarımsak ve yoğurdu koyup çalıştırıyoruz.
- Bir kabın içine eti, baharatları ve soğanlı yoğurtlu karışımı ekleyip, karıştırıp, streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. En az 3-4 saat bekletiyoruz. (ben sabahtan yapıp, akşam da pişiriyorum. )
- Pişireceğimiz vakit tavaya tereyağı koyup eridikten sonra etleri ekliyoruz.
- Yüksek ateşte karıştırıp akabinde kapağını kapatıyoruz. Bu esnada etler suyunu salacak o vakit ocağın ateşini kısıyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ortada bir etleri karıştırmayı unutmayalım (etler birbirine yapıştığı için)????kullandığım et yağsız olduğu için tereyağı ekledim yahut kuyruk yağı varsa o da lezzetini artıracaktır. Etiniz yağlıysa kullanmayabilirsiniz. ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.