Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Döner

Et Döner
0
26

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
et-doner.jpg

Et Döner Tanımı İçin Gereçler

  • 1/2 (yarım) kg kesim et
  • 1 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına nazaran kimyon, kekik
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dondurucudan çıkardığımız eti biraz dışarıda beklettikten sonra ince olacak formda kesiyoruz.
  2. Rondoya soğan, sarımsak ve yoğurdu koyup çalıştırıyoruz.
  3. Bir kabın içine eti, baharatları ve soğanlı yoğurtlu karışımı ekleyip, karıştırıp, streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. En az 3-4 saat bekletiyoruz. (ben sabahtan yapıp, akşam da pişiriyorum. )
  4. Pişireceğimiz vakit tavaya tereyağı koyup eridikten sonra etleri ekliyoruz.
  5. Yüksek ateşte karıştırıp akabinde kapağını kapatıyoruz. Bu esnada etler suyunu salacak o vakit ocağın ateşini kısıyoruz.
  6. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  7. Ortada bir etleri karıştırmayı unutmayalım (etler birbirine yapıştığı için)????kullandığım et yağsız olduğu için tereyağı ekledim yahut kuyruk yağı varsa o da lezzetini artıracaktır. Etiniz yağlıysa kullanmayabilirsiniz. ????????
Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,797Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt