Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Espressolu Brownie

Espressolu Brownie
0
62

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Espressolu Brownie Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 125 gram tereyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 fincan espresso ( 45 ml )
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

Espressolu Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bu tarifen 12-16 kesim çıkıyor.
  1. Öncelikle espressomu hazırladım. Şayet makineniz yoksa granül kahve de olur ( 50ml). Çikolatayı ve tereyağını benmari yordamı eritelim. Güzelce eridikten sonra tezgaha alalım.
  2. Espressoyu, kakaoyu, tuzu ve tozşekeri çikolataya ekleyelim ve bir hoş çırpalım.
  3. Artık çok sıcak olmayan çikolatalı karışıma artık yumurtaları ekleyelim ve yedirelim brownie harcımıza.
  4. Son olarak da unu elekten geçirerek ilave edelim tekrar çırpalım.
  5. Brownie kalıbımızı yağlayalım ve yağlı kağıt serelim. Kek harcını dökelim.
  6. 170 derece fırında ( evvelden ısıtılmış ), alt üst ayarda en fazla 20 dakikada pişecektir. Ben 25 dakika boyunca pişirdim, fazla pişti. İçi ıslak kalması için lütfen denetimli pişirin browninizi. Tadı süper ötesi oldu. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????
Espressolu Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Vişneli Brownie Tanımı İçin Malzemeler 100 gram tereyağı yahut margarin200 gram bitter çikolata1 su bardağı şeker2 adet oda ısısında yumurta1 su bardağı un1 paket vanilya Üzeri için; Çekirdekleri ayıklanmış donuk vişne Vişneli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çikolata Soslu Brownie Tanımı İçin Malzemeler Brownie için; 100 gram tereyağ150-200 gram bitter çikolata4 adet yumurta1 su bardağı tozşeker1 paket vanilya1 fiske tuzYarım su bardağı un Kreması için; 2 su bardağı sütYarım su bardağı tozşeker1 dolu yemek kaşığı un1 dolu yemek kaşığı nişasta1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Kahveli Petibör Pastası Tanımı İçin Gereçler 3 paket petibör bisküvi Kreması İçin 1 litre süt180 ml sert kahve (İster granül kahve, ister filtre, ister taze çekilmiş)1 su bardağı seker1 su bardağı un2 yemek kaşığı nişastaVanilya100 gram bitter çikolata1 yemek kaşığı tereyağı1 paket toz kremşanti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Doğuştan Islak Kek Tanımı İçin Materyaller 5 adet m uzunluk yumurta1 bardak (200 gr) şeker1 çay kaşığı kabartma tozu3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak (100 gr) un50 gram kakao100 ml ılık su1 tatlı kaşığı granül kahve1/4 (çeyrek) bardak (60 ml) sıvı yağ1 yemek kaşığı limon suyu1 paket vanilya1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt