iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2025 adet savayer bisküvi
4 su bardağı süt
67 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
45 yemek kaşığı kakao
Üzeri için :
Yarım paket toz çikolata sosu
15 su bardağı süt
Ara malzemesi:
1 çay bardağı file Antep fıstığı
100 gr bitter çikolata
1 yumurta akı
Yarım fincan şeker
10 damla limon
Süslemek için: Yarım fincan toz kakao
Yemeğin Tarifi
Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin Ağzını streç film ile kapatın 2 saat buzdolabında dinlendirin
Servis tabağına ters çevirin Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun
2025 adet savayer bisküvi
4 su bardağı süt
67 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
45 yemek kaşığı kakao
Üzeri için :
Yarım paket toz çikolata sosu
15 su bardağı süt
Ara malzemesi:
1 çay bardağı file Antep fıstığı
100 gr bitter çikolata
1 yumurta akı
Yarım fincan şeker
10 damla limon
Süslemek için: Yarım fincan toz kakao
Yemeğin Tarifi
Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin Ağzını streç film ile kapatın 2 saat buzdolabında dinlendirin
Servis tabağına ters çevirin Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.