iltasyazilim
FD Üye
Esmer Bomba Tarifi İçin Malzemeler Dış kabı için:
*75 gram şeker (34 çay bardağı)
*37 gram tereyağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı sıvı krema
*1 yemek kaşığı bal
*75 gram dövülmüş badem (1 çay bardağı tüm hali)
*50 gram kuru kayısı (6 adet)
İçi için:
*100 ml sıvı krema (1 çay bardağı)
Üzeri için:
*40 gram bitter çikolata
*
Esmer Bomba Tarifi Yapılışı Kuru kayısılar geceden bir çay bardağı içine konulur ve 1 tatlı kaşığı seker eklenir, üzeri kapatacak şekilde soğuk su doldurulur ve sabah kadar bekletilir
Küçük bir tencerenin içine şeker, yağ, un, sıvı krema ve bal konulur, kaynaya kadar çırpıcı ile karıştırılır Kaynamaya başladığı zaman 23 dakika daha karıştırılır ve ocaktan alınır Dövülmüş bademler ve küçük kıyılmış kayısılar içine koyup karıştırılır Bir kenara alınır 30 dakika soğuması için bekletilir
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir yemek kaşığı karışımdan konulur ve güzelce yayılır Aralarında baya bir mesafe olması lazım, çünkü fırında pişerken büyüyor Ortalama 89 tane çıkıyor Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirilir Fırından çıkarılır ve tepsinin üzerinde 10 dakika bekletilir sonra bir bıçakla tam ortasından kesilir Eritilmiş çikolata fırçayla yarısına sürülür (resimdeki gibi) ve tamamen soğuyana kadar ellenmez Tam soğuduktan sonra bıçakla altlarından yavaşça kazınır
Sıvı krema mikserle çırpılır ve soğuyan esmer bombaların yarısına bir poşet yardımıyla sıkılır ve diğer parçası onun üzerine yerleştirilir Servis edene kadar buzdolabında bekletilir*Bu esmer bombaları elle yemenizi tavsiye ediyorum, çünkü tadı öyle çıkıyor*Afiyet olsun!
*75 gram şeker (34 çay bardağı)
*37 gram tereyağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı sıvı krema
*1 yemek kaşığı bal
*75 gram dövülmüş badem (1 çay bardağı tüm hali)
*50 gram kuru kayısı (6 adet)
İçi için:
*100 ml sıvı krema (1 çay bardağı)
Üzeri için:
*40 gram bitter çikolata
*
Esmer Bomba Tarifi Yapılışı Kuru kayısılar geceden bir çay bardağı içine konulur ve 1 tatlı kaşığı seker eklenir, üzeri kapatacak şekilde soğuk su doldurulur ve sabah kadar bekletilir
Küçük bir tencerenin içine şeker, yağ, un, sıvı krema ve bal konulur, kaynaya kadar çırpıcı ile karıştırılır Kaynamaya başladığı zaman 23 dakika daha karıştırılır ve ocaktan alınır Dövülmüş bademler ve küçük kıyılmış kayısılar içine koyup karıştırılır Bir kenara alınır 30 dakika soğuması için bekletilir
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir yemek kaşığı karışımdan konulur ve güzelce yayılır Aralarında baya bir mesafe olması lazım, çünkü fırında pişerken büyüyor Ortalama 89 tane çıkıyor Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirilir Fırından çıkarılır ve tepsinin üzerinde 10 dakika bekletilir sonra bir bıçakla tam ortasından kesilir Eritilmiş çikolata fırçayla yarısına sürülür (resimdeki gibi) ve tamamen soğuyana kadar ellenmez Tam soğuduktan sonra bıçakla altlarından yavaşça kazınır
Sıvı krema mikserle çırpılır ve soğuyan esmer bombaların yarısına bir poşet yardımıyla sıkılır ve diğer parçası onun üzerine yerleştirilir Servis edene kadar buzdolabında bekletilir*Bu esmer bombaları elle yemenizi tavsiye ediyorum, çünkü tadı öyle çıkıyor*Afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.