iltasyazilim
FD Üye
Eskişehir’in Meşhur Çiböreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*1 kilo un+ açmak için un
*2 yemek kaşığı Elma sirkesi
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su
Kızartmak için :
*Ay çiçek yağı
İç harcı için:
*500 gr kıyma
*2 soğan
*1 su bardağı soğuk su
*Tuz
*Karabiber
Eskişehir’in Meşhur Çiböreği Tarifi Yapılışı Merhabalar, Eskişehir’in lezziz meşhur çiböreği nin aslı tatar böreği dir başka ismi ile Şırbörek tir Puf puf kabarmasının sırrı ise elma sirkesi??
Hamuru bir kaba alın yumuşak bir hamur elde edin ve 5 dakika yoğurun
Hamuru 2030 dakika dinlendirin
O sırada iç harcını hazırlayın
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp oklava ile hamuru ince açın ve içine harcı koyup kenarlardan kesin Pizza kesme aleti ile veya çay tabağı da olabilir *Kızgın bol yağda üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Yanına soğuk ayran ile mükemmel gidiyor Afiyet olsun
*1 kilo un+ açmak için un
*2 yemek kaşığı Elma sirkesi
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar ılık su
Kızartmak için :
*Ay çiçek yağı
İç harcı için:
*500 gr kıyma
*2 soğan
*1 su bardağı soğuk su
*Tuz
*Karabiber
Eskişehir’in Meşhur Çiböreği Tarifi Yapılışı Merhabalar, Eskişehir’in lezziz meşhur çiböreği nin aslı tatar böreği dir başka ismi ile Şırbörek tir Puf puf kabarmasının sırrı ise elma sirkesi??
Hamuru bir kaba alın yumuşak bir hamur elde edin ve 5 dakika yoğurun
Hamuru 2030 dakika dinlendirin
O sırada iç harcını hazırlayın
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp oklava ile hamuru ince açın ve içine harcı koyup kenarlardan kesin Pizza kesme aleti ile veya çay tabağı da olabilir *Kızgın bol yağda üzerleri hafif kızarana kadar pişirin
Yanına soğuk ayran ile mükemmel gidiyor Afiyet olsun