
Eskimiş Muzlarla Mükemmel Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin ;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
- 4-5 adet küçük uzunluk olgunlaşmış muz
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Eskimiş Muzlarla Mükemmel Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel kekimizi yapıyoruz fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz. Yumurta ile şekeri çırpıyoruz. Yeterlice beyazlaşınca sıvıları koyup tekrar çırpıyoruz. Akabinde kalan gereçleri de ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- İstediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Ben kare büyük uzunluk borcam kullandım.
- Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz. Evvel muzlarımızı blenderdan geçiriyoruz.
- Sonra küçük bir tencereye krem şanti ve muz hariç tüm materyalleri koyup telle çırpıyoruz. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp krem şanti ve muzu ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
- Muzu muhallebiyle pişirmemeye ihtimam gösterin. Zira muz pişince aroması kayboluyor.
- Sosumuzu hazırlayıp kekimiz fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine döküyoruz. Bu halde kekin soğumasını bekliyoruz. Oda sıcaklığına gelince muhallebimizi üzerine döküyoruz.
- Üzerini süslemek büsbütün sizin hayal gücünüze kalmış
. Afiyet olsun
.