Müzikçi Bergen'in hayatı yakın vakitte sinema olacak. Acıların Bayanı olarak bilinen ve eski eşi tarafından öldürülen Bergen'in eski eşi Halis Hür, sinemanın yapımcılarına reaksiyon gösterdi. Hür, 'Benim müsaadem olmadan kimse bu sineması çekemez.' dedi.
Arabesk müziğin en sevilen seslerinden müzikçi Bergen, 1988 yılında eski eşi Halis Hür tarafından öldürülmüştü. Hayatı sinema olacak olan Bergen'in eski eşi Halis Hür, Magazin Kolik'ten Ayça Öztorun'a konuştu. Hür, çekimler için kendisinden müsaade alınması gerektiğini fakat bu türlü bir şey olmadığını belirtti. Sinemanın palavra yanlış bilgilerle süsleneceğini söyleyen Hür, 'Gerek medyada, gerek toplumsal ağlarda hakkımızda birçok şey yazıldı. Bu vakte kadar evliliğim ve nahoş sonucun nedenini niyesini ayrıntısıyla kimseye konuşmamaya itina gösterdim. Esasen karşılıklı acılar çektik. Daha fazla konuşulmasını hiçbir vakit istemedim. Kimse bilmez meskenin içinde neler yaşandığını. Kimse bilemez kapalı kapılar gerisinde ruhsal şiddetin en alasını kimin görüp kimin görmediğini! Bu nedenle sinemacılara şu tavsiyede bulunuyorum; palavra yanlış bilgilerle ve ajitasyonla süsleyeceğiniz sinemadan vazgeçin. Siz kimden icazet aldınız? Kime sordunuz? Merhum Belgin, Bergen olmazdan önce neredeydiniz sinemacılar?' dedi.
Geçmişi ısıtıp ısıtıp gündeme getiren insanlara müsaade etmem diyen Özgür, 'Bergen'in bir küçük kız yeğeni vardı onunla mı kontrat yaptınız? Evliyken kardeşlerinin kalbini mi kırmışım? Konutumun içinde neler yaşadığımızı biliyorlar mı? Burada ben bu olayları şahsen yaşamış bir insanken başınıza nazaran tüm Türkiye'ye beni nasıl lanse etmeyi düşünüyorsunuz? Bergen'in ve benim yaşadığım sancılı alakaya bu sineması çekmek isteyen Mine Şengöz şahit mi olmuş? Sebeplerini, niye ve nedenlerini anlatsın da kendimi tanıyayım. Benim en küçük oğlum lise öğrencisi. Parmakla sayamayacağım kadar çok kardeşlerim var. Ben kefaretimi ödedim ve daha fazla onların yıpranmalarına ve tahrik edilmelerine asla müsaade vermeyeceğim. Geçmişi ısıtıp ısıtıp gündeme getiren insanlara müsaade etmem kelam konusu değil. Bu hususta hiç kuşkunuz olmasın.' tabirlerini kullandı.
Hukukta bile tahrik indirimi var diyen Hür, 'Beni tekraren kimsenin kaldıramayacağı durumlarla tahrik eden kişi ve şahıslar yüzünden yapmayacağım bir hareket içinde bulundum. Kefaretimi de ödedim. Sinemacılar; artık bana 83 milyon şahsa palavrayla dolu senaryoyu filmleştirip çocuklarınla birlikte bedelini "tekrar mı öde!" diyorsunuz? Kim verdi size bu hakkı? Ben gülüyorum size!' dedi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.