Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eşinden zulüm gören kimselerin okuyacağı “Âyet-i Kerim)

Eşinden zulüm gören kimselerin okuyacağı “Âyet-i Kerim)
0
311

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Her hangi bir nedenden dolayı eşinden eziyet ve zulüm gören eşler eşinin zulmünden kurtulması için aşağıdaki âyeti kerimiz okuyabildiği kadar veya her namazdan sonra 3721 veya 41 defa okumalıdır

Kocasından zulüm gören bir Müslüman kadın, Tahrim suresinin 11 âyetini okumaya devam ederse, Allah’u Teala Hazreti Asiye’yi firavundan kurtardığı gibi onuda kurtarır

Tahrim süresi 11 nci Âyeti Kerim;

???????? ??????? ??????? ??????????? ??????? ?????????? ?????????? ???? ??????? ????? ????? ??? ??????? ??????? ??? ?????????? ?????????? ??? ?????????? ?????????? ?????????? ???? ????????? ?????????????
“Ve daraballâhu meselen lillezîne âmenûmraete fir’avn(fir’avne), iz kâlet rabbibni lî indeke beyten fîl cenneti ve neccinî min fir’avne ve amelihî ve neccinî minel kavmiz zâlimîn(zâlimîne)
Manası:Allah, iman edenlere ise, Firavun’un karısını örnek gösterdi Hani o, “Rabbim! Bana katında, cennette bir ev yap Beni Firavun’dan ve onun yaptığı işlerden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar! demişti

Kaynaklar:EbûlLeys Semerkandî, TefsirulKur’ân, 6239246; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü AklisSelim), 8270