Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Usulü Yumurta Pilavı

Erzurum Usulü Yumurta Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
erzurum-usulu-yumurta-pilavi.jpg

Erzurum Metodu Yumurta Pilavı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 4 adet yumurta
  • 4 su bardağı su (800 ml )
  • Aldığı kadar un ( mantı hamuru kıvamında olacak)
  • Tuz
Üzeri için;
  • Tereyağı
Pişirmek (haşlamak) için;
  • Su
  • Tuz
İsteğe bağlı ( salatası için);
  • 5 yaprak kıvırcık
  • 3 adet salatalık
  • 4 adet yeşil soğan
  • 5 adet domates
  • Yarım demet nane
  • 1 demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Erzurum Yordamı Yumurta Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamurunu hazırlamak için derin bir kaba yumurtayı ,suyu ve tuzu ekliyoruz.
  2. Akabinde üzerine yavaş yavaş yoğurarak ununu ekliyoruz.
  3. Mantı hamuru kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  4. Düzgünce yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıp 15 dk dinlendiriyoruz.
  5. Akabinde erişte uzunluğunda kesiyoruz yada erişte makineniz varsa onlada kesebilirsiniz.
  6. Daha sonra salatasını hazırlıyoruz ve bütün yeşillikleri doğrayıp domatesinide doğradıktan sonra zeytin yağını katıp, tuzunu da yerken ayarlıyoruz.
  7. Pişirmek için evvelden kaynatıp tuzunu ayarladığınız suya katıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  8. Makarna üzere haşlıyoruz.
  9. Süzüyoruz akabinde üzerine biraz soğuk su döküp süzüyoruz.
  10. Akabinde servis tabağına alıp erittiğimiz tereyağından üzerine gezdiriyoruz.
  11. İsteğe bağlı dilerseniz salataylada karıştırıp yiyebilirsiniz ben o denli seviyorum denemenizi tavsiye ederim esasen aşağıya fotoğraf atacağım görebilirsiniz yada dilerseniz sade tereyağı da gezdirip tüketebilirsiniz tercih sizin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun efendim umarım beğenirsiniz.

Not : ailenize nazaran pişirdikten sonra kalan erişteyi kurutup derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Ayriyeten ölçüleri artırıp kışlık olarakta hazırlayıp derin dondurucuda saklaya bilirsiniz.

Erzurum Yordamı Yumurta Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt