Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum tortum şelalesi kaç km?

0
209

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Erzurum ’da yer alan tortum çayı üzerindeki şelale Tortum Gölü ’nün tev vadisi ile gölün kuzey ucu arasındaki heyelan kütlesini aşarak dökülmesiyle oluşmuştur Şelale 22 metre genişlikte ve 48 metre yüksekliktedir

Tortum şelalesinin merenlerini şelale tarafından inip, elektrik santrali tarafından çıkanlarda nefes darlığı ve yürek rahatsızlıklarını önlediği yönünde bir rivayet bulunmaktadır

Tortum Şelalesi Türkiye ’nin en yüksek şelalesidir Oluşumu açısından dünyanın ikincisi, yüksekliği açısından ise dünyanın üçüncü şelalesi konumundadır

Tortum Şelalesine 19521960 yılları aralarında Hidroelektrik Santrali yapılmış ve ülkemizin elektrik ihtiyacına katkıda bulunmaya başlamıştır *

Similar threads

Erzurum tortum şelalesi kac km? imageserzurumtortumselalesikackm5ad0f2f7044e9 Erzurum’da bulunan tortum cayı uzerindeki şelale Tortum Golu’nun tev vadisi ile golun kuzey ucu arasındaki heyelan kutlesini aşarak dokulmesiyle oluşmuştur Şelale 22 metre genişlikte ve 48 metre yuksekliktedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
222
tortum şelalesi, tortum şelalesi nerede, tortum şelalesi nasıl gidilir tortum şelalesi resimleri, Tortum Şelalesi Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtalarının en yüksek şelalesidir Tortum Şelalesi oluşumu açsından dünyanın ikinci, yüksekliği bakımıdan ise dünyanın üçüncü şelalesidir Tortum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Tortum Çağlayanı Erzurum Tortum Şelalesi hakkında bilgi Tortum Çağlayanı Erzuruma 120 km mesafede yer alıyor Tortum Gölünün son kısmında, Tortum Çayının 48 metre yükseklikten düşmesiyle oluşan çağlayan, dünyanın en büyük çağlayanlarından biri olarak kabul ediliyor Tortum çağlayanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Ülkemizde Hangi Şelaleler Vardır, Düden Şelalesi Antalya'ya yaklaşık 7 km, Varsak Belediyesi'ne 1 km mesafede cennetten akan bir doğa harikasıdır Düden Şelalesi Antalya'nın en hoş şelalelerinden biridir Dünyanın dört bir yanından Düden Şelalesi'ni görmek için turistler akın akın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi olarak nitelendirilen Erzurum, yılın her dönemi binlerce turiste kapılarını aralamaktadır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında eşsiz bir güzelliğe bürünen şehir, herkes tarafından merak ediliyor. Peki, Erzurum nerede? Erzurum hangi bölgede? Erzurum'da gezilecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,339Kullanıcılar
ryzegrxod1Son üye
Üst Alt