Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Ketesi

Erzurum Ketesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Erzurum Ketesi Tarifi İçin Malzemeler

*3 yumurta (2 sinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sıcak su
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket maya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Açarken sürmek için tereyağı

İçi için;


*Un
*Yarım çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı sıvı yağ

Erzurum Ketesi Tarifi Yapılışı İç malzemeler kavrulur Un krem renk alana kadar Kavrulmuş un soğumaya bırakılır Sıcak suyun içine maya ve toz şeker eklenir ve mayanın köpürmesi beklenir Süt, yağ, yumurta, tuz eklenir karıştırılır Mayalı su dökülür Aldığı kadar un eklenir, 1 saat mayalanmaya bırakılır Hamur açılır, içine eritilmiş tereyağı sürülür İster zarf şeklinde ister yuvarlak şekilde şekil verilir Yumurta sarısına çok az toz şeker çok az sıvı yağ eklenir karıştırılır Ketelerin üzerine sürülür 15 dk tepside mayalandırılır sonra pişirilir
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt