iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta (2 sinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sıcak su
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket maya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Açarken sürmek için tereyağı
İçi için;
*Un
*Yarım çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
Erzurum Ketesi Tarifi Yapılışı İç malzemeler kavrulur Un krem renk alana kadar Kavrulmuş un soğumaya bırakılır Sıcak suyun içine maya ve toz şeker eklenir ve mayanın köpürmesi beklenir Süt, yağ, yumurta, tuz eklenir karıştırılır Mayalı su dökülür Aldığı kadar un eklenir, 1 saat mayalanmaya bırakılır Hamur açılır, içine eritilmiş tereyağı sürülür İster zarf şeklinde ister yuvarlak şekilde şekil verilir Yumurta sarısına çok az toz şeker çok az sıvı yağ eklenir karıştırılır Ketelerin üzerine sürülür 15 dk tepside mayalandırılır sonra pişirilir
*3 yumurta (2 sinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sıcak su
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 paket maya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Açarken sürmek için tereyağı
İçi için;
*Un
*Yarım çorba kaşığı tereyağı
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
Erzurum Ketesi Tarifi Yapılışı İç malzemeler kavrulur Un krem renk alana kadar Kavrulmuş un soğumaya bırakılır Sıcak suyun içine maya ve toz şeker eklenir ve mayanın köpürmesi beklenir Süt, yağ, yumurta, tuz eklenir karıştırılır Mayalı su dökülür Aldığı kadar un eklenir, 1 saat mayalanmaya bırakılır Hamur açılır, içine eritilmiş tereyağı sürülür İster zarf şeklinde ister yuvarlak şekilde şekil verilir Yumurta sarısına çok az toz şeker çok az sıvı yağ eklenir karıştırılır Ketelerin üzerine sürülür 15 dk tepside mayalandırılır sonra pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.