Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması
0
128

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo kadayıf
*250 gr çekilmiş ceviz

Şerbeti için;


*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker

Kızartmak için;


*3 yumurta
*1 tatlı kaşığı yoğurt
*Sıvıyağ

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
Hanımlar kadayıf dolması yapmak hem kolay hem gösterişli hem lezzetli yapımına şerbeti ile başlayıp soğutun Kadayıfları sararken ince püskül alıp içine istediğiniz kadar ceviz içi koyup sarin biraz kalın, püskül olursa içini çekmez hamur olur sararken bastırarak sarin ve elinizde bir kaç sefer dondurun Sarma işlemi bittikten sonra 3 yumurtaya bir tatlı kaşığı yoğurt koyup çırpın ve kadayıfları batırıp her yerine sürülmesini sağlayın Yoğurt hem biraz çıtır yapar yumuşaklığını alır hemde yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlar Püf noktalarından birisi de kızaran dolmayı soğuk şerbete atın ve 5 6 dk bekletin servis tabağına alin Harika dolmalarınız hazır
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt