iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kadayıf
*250 gr çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
Kızartmak için;
*3 yumurta
*1 tatlı kaşığı yoğurt
*Sıvıyağ
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
Hanımlar kadayıf dolması yapmak hem kolay hem gösterişli hem lezzetli yapımına şerbeti ile başlayıp soğutun Kadayıfları sararken ince püskül alıp içine istediğiniz kadar ceviz içi koyup sarin biraz kalın, püskül olursa içini çekmez hamur olur sararken bastırarak sarin ve elinizde bir kaç sefer dondurun Sarma işlemi bittikten sonra 3 yumurtaya bir tatlı kaşığı yoğurt koyup çırpın ve kadayıfları batırıp her yerine sürülmesini sağlayın Yoğurt hem biraz çıtır yapar yumuşaklığını alır hemde yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlar Püf noktalarından birisi de kızaran dolmayı soğuk şerbete atın ve 5 6 dk bekletin servis tabağına alin Harika dolmalarınız hazır
*Yarım kilo kadayıf
*250 gr çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
Kızartmak için;
*3 yumurta
*1 tatlı kaşığı yoğurt
*Sıvıyağ
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
Hanımlar kadayıf dolması yapmak hem kolay hem gösterişli hem lezzetli yapımına şerbeti ile başlayıp soğutun Kadayıfları sararken ince püskül alıp içine istediğiniz kadar ceviz içi koyup sarin biraz kalın, püskül olursa içini çekmez hamur olur sararken bastırarak sarin ve elinizde bir kaç sefer dondurun Sarma işlemi bittikten sonra 3 yumurtaya bir tatlı kaşığı yoğurt koyup çırpın ve kadayıfları batırıp her yerine sürülmesini sağlayın Yoğurt hem biraz çıtır yapar yumuşaklığını alır hemde yüzeyinin pürüzsüz olmasını sağlar Püf noktalarından birisi de kızaran dolmayı soğuk şerbete atın ve 5 6 dk bekletin servis tabağına alin Harika dolmalarınız hazır