
Erzurum Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı yoğurt (ekşimiş yoğurdunuz varsa onu bu çorbaya katarak değerlendirebilirsiniz)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı aşotu (Önceden salamurası yapılmış ya da taze aşotu)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Erzurum Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel çorbanın terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı ve unu topak kalmayacak halde karıştıralım ve tencereye alalım.
- Orta dereceli ateşte yavaş yavaş suyu da ekleyelim.
- Evvelden haşlanmış buğdayımızı da katalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım ki çorbamız kesilmesin.
- Bir yandan da yemeklik doğradığımız soğanımızı tereyağında kavuralım.
- Kaynayan çorbamıza aşotu ve tuzunu katalım. 5 dakika kadar daha kaynatıp kavurduğumuz soğanı da çorbamıza katalım.
- Çorba servise hazır afiyet olsun
(çorbanın kıvamı katı olursa kattığımız su ölçüsünü biraz daha arttırabiliriz. ).