Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erzurum Ayran Aşı Çorbası

Erzurum Ayran Aşı Çorbası
0
74

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
erzurum-ayran-asi-corbasi.jpg

Erzurum Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı yoğurt (ekşimiş yoğurdunuz varsa onu bu çorbaya katarak değerlendirebilirsiniz)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı aşotu (Önceden salamurası yapılmış ya da taze aşotu)
Soğan sosu:
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Erzurum Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel çorbanın terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı ve unu topak kalmayacak halde karıştıralım ve tencereye alalım.
  2. Orta dereceli ateşte yavaş yavaş suyu da ekleyelim.
  3. Evvelden haşlanmış buğdayımızı da katalım.
  4. Kaynayana kadar karıştıralım ki çorbamız kesilmesin.
  5. Bir yandan da yemeklik doğradığımız soğanımızı tereyağında kavuralım.
  6. Kaynayan çorbamıza aşotu ve tuzunu katalım. 5 dakika kadar daha kaynatıp kavurduğumuz soğanı da çorbamıza katalım.
  7. Çorba servise hazır afiyet olsun :) (çorbanın kıvamı katı olursa kattığımız su ölçüsünü biraz daha arttırabiliriz. ).
Erzurum Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ayran Çorbası (Erzurum) Tarifi İçin Malzemeler *Yarım su bardağı aşurelik buğday *Orta boy soğan *Tereyağı *2 su bardağı yoğurt Ev yoğurdu tercihimdir Evdeki ekşimiş yoğurtları bu çorbada değerlendirebilirsiniz *Yarım demet Kişniş (aşotu) *Tuz *2 kaşık un Ayran Çorbası (Erzurum) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Erzurum Yöntemi Aşotu Çorbası (Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı haşlanmış aşurelik buğdayı2,5 litre su1,5 su bardağı taze yoğurt2 yemek kaşığı dolusu un1 adet yumurtaYarım su bardağı süt1 adet ufak doğranmış büyük uzunluk soğan1 çay bardağı sıvı yağ yada tereyağı1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Erzurum Usulü Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 2 kase yoğurt1 kaşık un1 yumurta2 kase su1 adet soğan2 yemek kaşığı sıvı yağAşotu(kişniş)Yarım su bardağı buğdayTuz(servis esnasında eklenir) Erzurum Usulü Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencerede buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Ayran Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı buğday5 su bardağı su Ayranı için; 2.5 su bardağı yoğurt1.5 su bardağı su2 yemek kaşığı un Köftesi için; 200 gram kıyma2 yemek kaşığı dolusu tereyağ1 adet soğanAşotuTuz Ayran Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Ayran Aşı Çorbası Köfteli Tanımı İçin Materyaller 3 çorba kaşığı nohut (Haşlanmış)6 çorba kaşığı buğday1 su bardağı yoğurt2 tatlı kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz1 bardak et suyu yoksa sorun yok2.5 su bardağı suEt suyu yoksa biraz daha su eği Köftesi için Biraz kıyma az tuz kara biber yoğrulcak ufak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt