Erzincan Corbası Nasıl Yapılır
Resimli Erzincan Corbası Tarifi
Erzincan Corbası Yapılışı
Erzincan Corbası Resimli Tarif
imageserzincancorbasitarifiresimli5ad45632644a2
Erzincan Corbası Malzemeleri
• 250 gr kıyma
• 1 yumurta
• 250 gr un
• 1 corba kaşığı tereyağı
• 1 fincan sıvıyağ
• 1 cay kaşığı karabiber
• 250 gr yoğurt
• 1 soğan
• 1 corba kaşığı nane
• Tuz
Erzincan Corbası tarifi
1 Bir kapta 250 gr un, yumurta, tuz karıştırılır Su ilave edilerek sıkı bir hamur yoğrulur
2 Hamur elle duzeltilip hamur tahtasına konarak oklava ile acılır Hamurun inceliği mantı hamuru kalınlığında olmalıdır Şeritlere bolunup ust uste getirilerek erişte gibi kesilir Bir bez uzerinde hafif kurutulur
3 Kıymanın uzerine tuz, 1 fincan un, karabiber konarak iyice yoğrulur Fındık buyukluğunde parcalara bolunerek elle
yuvarlanıp kucuk kofteler yapılır Bir tepsiye un serpilip, uzerine kofte ler konup sallayarak kofteler unlanır
4 Soğan ince ince doğranır Tencereye tereyağı, sıvıyağ ve doğranmış soğan konup kısık ateşte kavrulur Kofteler ilave edilerek tencereyi hafif sallamak suretiyle bir miktar pişirilir Sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır Kaynaymca erişteler atılarak pişmeye bırakılır Pişince tuz ve nane ilave edilip ateşten alınır Corba soğumaya bırakılır
5 Yoğurt bir kapta iyice cırpılır Mikserle cırpılması uygundur Corba sıcaklığını kaybedince yoğurt ilave edilip karıştırılıp servis yapılır
Resimli Erzincan Corbası Tarifi
Erzincan Corbası Yapılışı
Erzincan Corbası Resimli Tarif
imageserzincancorbasitarifiresimli5ad45632644a2
Erzincan Corbası Malzemeleri
• 250 gr kıyma
• 1 yumurta
• 250 gr un
• 1 corba kaşığı tereyağı
• 1 fincan sıvıyağ
• 1 cay kaşığı karabiber
• 250 gr yoğurt
• 1 soğan
• 1 corba kaşığı nane
• Tuz
Erzincan Corbası tarifi
1 Bir kapta 250 gr un, yumurta, tuz karıştırılır Su ilave edilerek sıkı bir hamur yoğrulur
2 Hamur elle duzeltilip hamur tahtasına konarak oklava ile acılır Hamurun inceliği mantı hamuru kalınlığında olmalıdır Şeritlere bolunup ust uste getirilerek erişte gibi kesilir Bir bez uzerinde hafif kurutulur
3 Kıymanın uzerine tuz, 1 fincan un, karabiber konarak iyice yoğrulur Fındık buyukluğunde parcalara bolunerek elle
yuvarlanıp kucuk kofteler yapılır Bir tepsiye un serpilip, uzerine kofte ler konup sallayarak kofteler unlanır
4 Soğan ince ince doğranır Tencereye tereyağı, sıvıyağ ve doğranmış soğan konup kısık ateşte kavrulur Kofteler ilave edilerek tencereyi hafif sallamak suretiyle bir miktar pişirilir Sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır Kaynaymca erişteler atılarak pişmeye bırakılır Pişince tuz ve nane ilave edilip ateşten alınır Corba soğumaya bırakılır
5 Yoğurt bir kapta iyice cırpılır Mikserle cırpılması uygundur Corba sıcaklığını kaybedince yoğurt ilave edilip karıştırılıp servis yapılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.