Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

‘Ermeni soykırımı’ tasarısının engellenmesini Beyaz Saray istemiş

Hoş geldin! Ruutoo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
‘Ermeni soykırımı’ tasarısının engellenmesini Beyaz Saray istemiş
0
43

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
Beyaz%2DSaray%2DTurkiye%2Dnin%2DS%2D400%2Dsatin%2Dalma%2Dkarari%2DF%2D35%2Dprogramina%2Dkatilimini%2Dimkansiz%2Dkilmaktadir%2D222882%2D20190717215843%2Ejpg

ABD Kongresi’nin öbür kanadı olan Temsilciler Meclisi 30 Ekim’de kabul ettiği karar tasarısı, Demokrat Senatör Bob Menendez tarafından Senato’ya taşınmıştı.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham ise, ABD Lideri Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da Washington’da yaptığı toplantı sonrasına denk düşen Senato oturumunda karşı görüş bildirerek, tasarının oylanmasını engellemişti. Graham, Trump ile Erdoğan’ın Beyaz Saray’daki görüşmesine de dahil olmuştu.

ABD merkezli Axios’un haberine göre üst seviye bir Beyaz Saray yetkilisi, Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası Graham’i Oval Ofis çıkışında durdurarak, Graham’dan ‘Senato’ya dönmesini ve bu tasarının oylanmasını engellemesini’ istedi.

Axios’a konuşan Graham şöyle konuştu: “Ben de ‘Tabii ki’ dedim. Bunu yapmamın tek nedeni Erdoğan’ın hala Washington’da olmasıydı. Çok yanlış bir zamanlama olurdu. Mümkünse Türkiye ile alakaları kurtarmak istiyorum.”

Graham, Beyaz Saray yetkilisine, tasarının Senato’da bir daha gündeme gelmesi durumunda bu kere engellemeyeceğini söylediğini söz etti.

Bunun üzerine Beyaz Saray yetkililerinin Senatör Menendez’in perşembe günü tasarıyı tekrar gündeme getirmesi üzerine Cumhuriyetçi Senatör David Perdue’dan oylamayı engellemesini istediği belirtildi.

Perdue’nin sözcüsü ise bahse ait şu açıklamayı yaptı: “Senatör Perdue, Türkiye ve öbür müttefiklerimizle bölgede süren hassas müzakereleri tehlikeye atacağı telaşıyla bu tasarının oylanmasına karşı çıktı.”

858,522Konular
981,259Mesajlar
31,114Kullanıcılar
DilaraeeeeeSon üye
Üst Alt