teknolojiuzmani
FD Üye
Erişteli Yeşil Mercimek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 3 yemek kaşığı erişte yada makarna
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan (büyük)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, kırmızı biber, isteğe nazaran pul biber
- Su (yaklaşık 1 litre kadar) az koyun kendiniz ayarlayın
- Dilerseniz biraz et suyu ek edebilirsiniz, ben ek etmedim
Erişteli Yeşil Mercimek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak mercimeklerimizi yıkıyoruz ve üzerine su dökerek haşlamaya bırakıyoruz. 15 dakika felan haşlıyoruz.
- Daha sonra tencereyi ocaktan alıyoruz (yumuşamış olacak baya lakin ermiş gitmiş üzere de olmayacak). İster öteki bir tencerede isterseniz de mercimekli suyu bir kaba dökerek devam ediyoruz.
- Sıvı yağımızı tencereye alıyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince salçayı ek edip salçayı da kavuruyoruz biraz.
- Daha sonra mercimekleri ve suyu ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Konut üretimi eriştemizi yada dilediğiniz makarnayı ekledikten sonra baharatları da ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Makarna da suyu çekeceği için tahminen ek etmeniz gerekir. Erişteler ve mercimekler yumuşayınca yemeğimiz pişmiştir. Şayet et suyunuz varsa biraz ekleyebilirsiniz dahada lezzetli olacaktır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.