
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş dereotu
- 1 çay bardağı erişte
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- Tuz, zeytinyağı
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur.
- Kavrulan soğana doğranmış sarımsak eklenir.
- Bir cins karıştırılıp salçalar eklenir.
- Salçanın kokusu çıkınca un eklenir.
- Bir iki dakika kadar kavrulur.
- Nane ve kurutulmuş dereotu eklenir.
- Karıştırılır ve 1 litre sıcak su eklenir.
- Kaynayan suya erişte eklenir.
- Erişte yumuşamaya başlayınca haşlanmış yeşil mercimek eklenir.
- Erişte yumuşayana kadar pişirilir.
- En son tuz eklenir.