Erişteli Nohut Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı erişte
- 5 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2.5 tatlı kaşığı tuz
- Nane
- Pul biber
Erişteli Nohut Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanmış nohutların üstüne suyumuzu koyuyoruz.
- Kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suyumuzun içine eriştelerimizi ve tuzumuzu ek ediyoruz.
- Eriştelerimiz pişene kadar bekliyoruz.
- Diğer tarafta tavada sosumuzu yağ ve salçayı hazırlıyoruz.
- Salçamızı az bir suyla açıyoruz.
- Kasede yoğurduğumuzu çırpıp ılınan nohutlu eriştemize katıyoruz.
- Kaselerimize boşaltıp üstlerine sosumuzdan gezdiriyoruz. (isteğe bağlı nane pul biber dökülebilir).
Erişteli Nohut Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı