
Erişteli Erzincan Çorbası (Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kıyma
- 1 su bardağı erişte
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 baş kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı
- Nane
Erişteli Erzincan Çorbası (Yemeği) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kıymanın içine karabiber ve tuzu ekleyip güzelce yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz.
- Bir kaşık un koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
- Farklı bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- 2 kaşık salçayı ek edip bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz .
- Kaynayan salçalı suyun içine erişteleri ek edip 3 dakika kadar pişirip kıymadan köftelerimizi ek edip 10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Bu ortada yoğurdun içine 3 diş sarımsağı rendeleyip çırpıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurdu yavaş yavaş kaynamakta olan çorbamıza karıştıra karıştıra ek ediyoruz .
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Üzerine tereyağlı naneli sosu gezdiriyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun.