Erişte (Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler
Havuçlu için;
- 3-4 adet orta uzunluk havuç
- 2 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet küçük uzunluk pancar
- 2 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı
- 500 gram ıspanak
- 2 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Erişte (Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarları küp küp doğrayıp tencereye alalım, üzerine 2 su bardağı su ekleyip düzgünce yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Aynı süreci havuç ve ıspanak içinde yapalım.
- Daha sonra robottan başka ayrı geçirip bir kabın içerisine alın ve hamur gereçlerini ekleyin uygunca yoğurun.
- Hamurumuz sert lakin kıvamlı bir hamur olması gerekiyor.
- Hamurumuz hazır olunca en az 1 saat dinlendirin. Hamur ne kadar dinlenirse o kadar yeterli olur.
- Daha sonra hamurdan küçük bezeler yapın.
- Merdane yardımıyla açtıktan sonra gözleme tavasında gerili önlü hafif pişirin.
- İstediğiniz büyüklükte kesin.
- Sonra bir sofranın üzerine serip 2-3 gün serin yerde kurutun.
Erişte (Sebzeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı