
Erişte Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı erişte
- 1 kase yoğurt
- Tuz sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı mısır konserve
- 1 tatlı kaşığı salça
Erişte Salatası Tanımı Yapılışı
- Selamlar evvel 5 su bardağı suyu kaynatıyoruz tuz ek ediyoruz ve kaynayan suya erişmeyi ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
- Erişte suyuna bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ek etim.
- Haşlanan erişteleri süzgeçten geçirip suyunu aldım ve 1 yemek kaşığı tereyağı eritip üzerine döküp yeterlice karıştırdım ve bir kasede yoğurt ,tuz, sarımsağı karıştırıp hazırladım.
- Kalan tereyağı nı tavaya alıp mısırları ek edip ve salçasını da ek ederek 3 ila 4 dakika kavurdum kaynarlığı giden erişteye yoğurt ile uygunca karıştırdım ve sunum kabına aldım kavurduğum mısırları kenarlarına ek ettim sunum yaptım ????