bilgisayarci
FD Üye
Erişte Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket erişte
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- Yarım kilo yoğurt
- 1 su bardağı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet dere otu
- 2 tane havuç
- 4 adet kornişon turşu
- 1 ölçü tuz
Erişte Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar öncelikle mezemize eriştemizi haşlayarak başlıyoruz. Derin bir tencereye suyumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan suya eriştemizi koyuyoruz 1.5 tatlı kaşığı tuzuda koyup, haşlıyoruz.
- Haşlanan eriştemizi süzüp soğuk suyla yıkayıp, tekrar süzüyoruz daha sonra erişteyi derin bir kaba alıp yoğurdumuzu ve mayonezide koyup, bir tık karıştırıyoruz.
- Daha sonra ceviz rendelenmiş havuç ve sarımsak daha sonra küçük formda doğranmış kornişonları ve en son dere otunuda koyup, karıştırıyoruz.
- Kornişon tuzlu olduğu için ben yalnızca 1 çay kaşığı tuz ekledim. Mezemiz servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.