Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erişte Mezesi

Erişte Mezesi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Erişte Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • Yarım kilo yoğurt
  • 1 su bardağı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dere otu
  • 2 tane havuç
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 ölçü tuz

Erişte Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar öncelikle mezemize eriştemizi haşlayarak başlıyoruz. Derin bir tencereye suyumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan suya eriştemizi koyuyoruz 1.5 tatlı kaşığı tuzuda koyup, haşlıyoruz.
  2. Haşlanan eriştemizi süzüp soğuk suyla yıkayıp, tekrar süzüyoruz daha sonra erişteyi derin bir kaba alıp yoğurdumuzu ve mayonezide koyup, bir tık karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra ceviz rendelenmiş havuç ve sarımsak daha sonra küçük formda doğranmış kornişonları ve en son dere otunuda koyup, karıştırıyoruz.
  4. Kornişon tuzlu olduğu için ben yalnızca 1 çay kaşığı tuz ekledim. Mezemiz servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Erişte Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt