Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake)

Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake)
0
94

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler


️28cm’lik kalıp için️

Taban hamuru için;
  • 150 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 300 gram un(2,5-3 su bardağı)
Kırıntı hamuru için;
  • Yarım su bardağı un
Kreması için;
  • 1 kg quark(süzme yoğurt)
  • 200 gr şeker (300ml bardak ile 1 bardak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 ml krema(yarım kutu)(schlagsahne)
  • 2 paket vanilyalı şekersiz puding(37grlık)
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
Kremanın üzerine dizmek için;
  • 800 gram mürdüm eriği (4’e bölünmüş)
Üzerine serpmek için;
  • 100 gram file badem(fındık,ceviz olabilir)

Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için gerekli materyalleri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur.
  3. Hamurun yarısından fazlası kelepçeli kalıba yerleştirilmek için kalanı üzerine kırıntı hamur hazırlamak için ayrılır.
  4. Hamur 15-20 dakika dolapta bekletilir.
  5. İki yağlı kağıt ortasında hafif un serperek merdane ile açılır ve kalıba yerleştirilir.
  6. Ayrılan hamura yarım bardak un ekleyip ufalayarak kırıntı hamur hazırlanır.Bu süreci robottada yapabilirsiniz.
  7. Kremayı hazırlayana kadar hamurlar tekrar dolaba koyulur.
  8. Kreması için çırpma kabına quark,şeker,sıvı yağ,krema,süt koyulur ve mikser ile çırpılır.
  9. Pudingler ve vanilya eklenir çok az tekrar çırpılır.
  10. Yumurtaları tek tek ekleyip mikser kullanmadan bir çırpma teliyle çırpılır.
  11. En son haşhaş eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  12. Hazırlanan krema kalıba yerleştirilen hamurun üzerine dökülür.
  13. 4’e bölünen erikler kremanın üzerine düzgünce dizilir.
  14. Eriklerin üzerine hazırlanan kırıntı hamur ve file badem serpilir.
  15. 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Denetimli pişirin kimi fırınlarda daha uzun sürebilir.
  16. Fırının tabanına ısıya güçlü bir kap içinde su koyarsanız krema çatlama yapmaz.
  17. Üzerindeki hamur uygunca kızarınca fırından çıkarılır.
  18. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonra buzdolabında 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Alman Käsekuchen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta75 g şeker65 g tereyağ1/2 (yarım) paket kabartma tozu200 g un Kreması için: 200 g şeker100 ml sıvı yağ4 adet yumurta1/2 (yarım) lt süt1 paket vanilyalı puding1 kg sade quark1 pk vanilyaİsteğe bağlı kabuğu rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Orman Meyveli Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için: 1.5 su bardağı un1 yumurta65 gram yumuşak tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)Yarım paket kabartma tozu1 paket vanilin3 yemek kaşığı şeker Kreması için: 1 kilo quark (500 gram labne 500 gram süzme yoğurt karıştırıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo mürdüm eriği150 gram tereyağı veya margarinYarım su bardağı şeker1 yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu1 cimdik tarçın.2 su bardağı un (Dikkatli konmalı) Üst kırıntı için; 50 gram tereyağı3 kasık şekerAldığı kadar un (1 bardaktan az olmalı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çikolatalı Peynirli Pasta Dilimleri Käsekuchen Sticks Tanımı İçin Materyaller Tabanı için 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ1 adet yumurta4 yemek kaşığı şekerYarım paket kabartma tozuYaklaşık 2 su bardağı un (Yinede denetimli koyun ) Kreması için 1 kg quark (Labne )4 adet yumurta1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Mürdüm Erikli Kek Tanımı İçin Gereçler 800-1000 gram mürdüm eriği (Çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)125 gram yumuşak tereyağı3 orta uzunluk yumurta200 gram şeker (1 su bardağı)200-220 gram un (1,5 su bardağı un)Kabartma tozu (8gr)1 paket vanilya şekeriYarım su bardağından biraz az...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt