Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı İçin Malzemeler
️28cm’lik kalıp için️
Taban hamuru için;
- 150 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 300 gram un(2,5-3 su bardağı)
- Yarım su bardağı un
- 1 kg quark(süzme yoğurt)
- 200 gr şeker (300ml bardak ile 1 bardak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 100 ml krema(yarım kutu)(schlagsahne)
- 2 paket vanilyalı şekersiz puding(37grlık)
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 800 gram mürdüm eriği (4’e bölünmüş)
- 100 gram file badem(fındık,ceviz olabilir)
Erikli Ve Haşhaşlı Käsekuchen (Cheesecake) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için gerekli materyalleri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur.
- Hamurun yarısından fazlası kelepçeli kalıba yerleştirilmek için kalanı üzerine kırıntı hamur hazırlamak için ayrılır.
- Hamur 15-20 dakika dolapta bekletilir.
- İki yağlı kağıt ortasında hafif un serperek merdane ile açılır ve kalıba yerleştirilir.
- Ayrılan hamura yarım bardak un ekleyip ufalayarak kırıntı hamur hazırlanır.Bu süreci robottada yapabilirsiniz.
- Kremayı hazırlayana kadar hamurlar tekrar dolaba koyulur.
- Kreması için çırpma kabına quark,şeker,sıvı yağ,krema,süt koyulur ve mikser ile çırpılır.
- Pudingler ve vanilya eklenir çok az tekrar çırpılır.
- Yumurtaları tek tek ekleyip mikser kullanmadan bir çırpma teliyle çırpılır.
- En son haşhaş eklenir ve spatula ile karıştırılır.
- Hazırlanan krema kalıba yerleştirilen hamurun üzerine dökülür.
- 4’e bölünen erikler kremanın üzerine düzgünce dizilir.
- Eriklerin üzerine hazırlanan kırıntı hamur ve file badem serpilir.
- 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. Denetimli pişirin kimi fırınlarda daha uzun sürebilir.
- Fırının tabanına ısıya güçlü bir kap içinde su koyarsanız krema çatlama yapmaz.
- Üzerindeki hamur uygunca kızarınca fırından çıkarılır.
- Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonra buzdolabında 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.