iltasyazilim
FD Üye
Erikli Toplar nasıl yapılır
Erikli Toplar yapılışı
Erikli Toplar için gerekli olan malzemeler:
50 gr nişasta
400 gr patates
15 gr irmik
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yumurta sarısı
yarım paket vanilya
50 gr margarin
8 adet erik
bir tedarik tarçın
50 gr galeta unu
bir miktar kıyılmış fındık
bir miktar purda şekeri
Yapılışı
Patatesin kabuklarını soyun ve büyüklüklerine tarafından ikiye ya da dörde bölün Tuz suda haşlayıp arkasından birazcık soğumaları için bekletin Son olarak patatesi ezip nişasta, irmik, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu, 1 çorba kaşığı margarin ile karıştırıp yoğurun
Erikleri yıkayıp ikiye bölün Çekirdeklerini çıkardıktan sonra içlerine bir arz tarçın serpin
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün Her bir parçayı top haline getirip içine bir çukur açın Erikleri hamurlu topların içine yerleştirip üzerini hamurla kapatın Yeniden top olarak şekillendirin
Büyük bir tencerede su kaynatın Erikli topları kaynar suda 6 dakika dek haşlayın Haşlanmış topların üzerine kıyılmış fındık ve purda şekeri serpip servis yapın
Sağlık Durumu olsun
Özel Baskı *
Erikli Toplar yapılışı
Erikli Toplar için gerekli olan malzemeler:
50 gr nişasta
400 gr patates
15 gr irmik
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yumurta sarısı
yarım paket vanilya
50 gr margarin
8 adet erik
bir tedarik tarçın
50 gr galeta unu
bir miktar kıyılmış fındık
bir miktar purda şekeri
Yapılışı
Patatesin kabuklarını soyun ve büyüklüklerine tarafından ikiye ya da dörde bölün Tuz suda haşlayıp arkasından birazcık soğumaları için bekletin Son olarak patatesi ezip nişasta, irmik, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu, 1 çorba kaşığı margarin ile karıştırıp yoğurun
Erikleri yıkayıp ikiye bölün Çekirdeklerini çıkardıktan sonra içlerine bir arz tarçın serpin
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün Her bir parçayı top haline getirip içine bir çukur açın Erikleri hamurlu topların içine yerleştirip üzerini hamurla kapatın Yeniden top olarak şekillendirin
Büyük bir tencerede su kaynatın Erikli topları kaynar suda 6 dakika dek haşlayın Haşlanmış topların üzerine kıyılmış fındık ve purda şekeri serpip servis yapın
Sağlık Durumu olsun
Özel Baskı *