Erikli Nefis Pasta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 çay bardağı un
- Limon rendesi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- Gereğince erik
- Limon kabuğu rendesi
- Kalıbı yağlamak için gereğince tereyağı yahut sıvı yağ
Erikli Nefis Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel uygun bir kaba yumurtalar kırılıp çırpılır. Akabinde şeker ilave edip çırpılır.
- Süt, yağ, ek edilir çırpılır, üzerine un ve kabartma tozu elenir çırpılır.
- Vanilin ve limon kabuğu rendesi ek edilir karıştırılır kekin kıvamından bir tık koyu olur hamur.
- Yağlanmış tepsiye dökülür.
- Yıkanan ince ince dilimlenen erikler birbirinin üzerlerine gelecek biçimde hamurun üzerini kapatacak halde fotoğraftaki üzere dizilir.
- Tepsideki dizilmiş halini eriklerin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum tabakta gösterdim.
- Curumble hazırlanır eriklerin üzeri curumbleyle kapatılır üzerine limon rendelenir evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kontürollü pişirilir.
Tepsi ölçüm dikdörtgen borcam : Uzunu 33 cm. Eni: 20 cm. Bardak ölçüsü: ince aşikâr çay bardağı 125 ml. Siz kendi fırın tepsinize görede ölçülerini ayarlayabilirsiniz.
Not: Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz koyu olmalı kıvamı için bu ölçüde un az gelirse biraz daha ekleyin kıvamı tam olsun.
Erikli Nefis Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.