iltasyazilim
FD Üye
Erik Suyu ( Mürdüm Eriği) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo mürdüm eriği
*2 su bardağı şeker ( şeker miktarı isteğe göre eksiltilip çoğaltılabilir)
*Eriklerin üstünü geçecek kadar su
*1 kabuk tarçın
*56 tane karanfil
*
Erik Suyu ( Mürdüm Eriği) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Kuvvetli bir antioksidan olan mürdüm eriği, c vitamini bakımından da çok zengindir İdrar söktürücü özelliğinin yanı sıra, metabolizmayı hızlandırır Kabızlığı giderir, kalp sağlığını korur, kan şekerini dengeler
Dışarıdan aldığımız katkı maddeleri içeren meyve suları yerine, evde doğal meyvelerden yaparsak içinde neyin olduğunu bilerek gönül rahatlığıyla içebiliriz Ben mürdüm eriğini mevsiminde alıp yıkayıp buzluğa atıyorum Dilediğim zaman çıkarıp meyve suyu, komposto v s yapıyorum Kek ve tatlıyada çok yakışıyor
Tarifimize gelirsek; erikleri yıkayıp tencereye alıyoruz Üzerine damak tadımıza göre şeker ilave ediyoruz Erikleri bir parmak geçecek şekilde su ekliyoruz ( su miktarı az olursa ve ya tatlı olursa daha sonra üzerine su ekleme şansımız var) karanfil ve tarçını da atıp yaklaşık 1015 dakika kaynatıyoruz Erikler iyice yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra tahta bir kaşığın arkasıyla eze eze süzgeçten geçiriyoruz ( ben biraz tortulu sevdiğim için süzgeçten geçiriyorum bu yüzden çekirdeklerini çıkarmıyorum siz dilerseniz kaynatmaya başlamadan çekirdeklerini çıkarıp kaynattıktan sonra blendırdan geçirebilirsiniz) Süzdüğümüz erik suyumuzu şişelere doldurarak buzdolabına koyuyoruz Eğer tadı çok tatlı olursa üzerine su ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
*1 kilo mürdüm eriği
*2 su bardağı şeker ( şeker miktarı isteğe göre eksiltilip çoğaltılabilir)
*Eriklerin üstünü geçecek kadar su
*1 kabuk tarçın
*56 tane karanfil
*
Erik Suyu ( Mürdüm Eriği) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Kuvvetli bir antioksidan olan mürdüm eriği, c vitamini bakımından da çok zengindir İdrar söktürücü özelliğinin yanı sıra, metabolizmayı hızlandırır Kabızlığı giderir, kalp sağlığını korur, kan şekerini dengeler
Dışarıdan aldığımız katkı maddeleri içeren meyve suları yerine, evde doğal meyvelerden yaparsak içinde neyin olduğunu bilerek gönül rahatlığıyla içebiliriz Ben mürdüm eriğini mevsiminde alıp yıkayıp buzluğa atıyorum Dilediğim zaman çıkarıp meyve suyu, komposto v s yapıyorum Kek ve tatlıyada çok yakışıyor
Tarifimize gelirsek; erikleri yıkayıp tencereye alıyoruz Üzerine damak tadımıza göre şeker ilave ediyoruz Erikleri bir parmak geçecek şekilde su ekliyoruz ( su miktarı az olursa ve ya tatlı olursa daha sonra üzerine su ekleme şansımız var) karanfil ve tarçını da atıp yaklaşık 1015 dakika kaynatıyoruz Erikler iyice yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra tahta bir kaşığın arkasıyla eze eze süzgeçten geçiriyoruz ( ben biraz tortulu sevdiğim için süzgeçten geçiriyorum bu yüzden çekirdeklerini çıkarmıyorum siz dilerseniz kaynatmaya başlamadan çekirdeklerini çıkarıp kaynattıktan sonra blendırdan geçirebilirsiniz) Süzdüğümüz erik suyumuzu şişelere doldurarak buzdolabına koyuyoruz Eğer tadı çok tatlı olursa üzerine su ekleyebilirsiniz Afiyet olsun