Erik Pestili Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo kırmızı erik
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Susam yahut ceviz
Erik Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eriklerimizin çekirdeklerini çıkarıp tencereye koyalım suyunu ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Şekerini ilave edelim 20 dakika da kıvamına geliyor blenderden geçirelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine incecik yayalım.
- Üzerine susam, ceviz, fındık ne varsa serpelim, damak tadınıza nazaran.
- 2 yahut 3 günde kuruyor güneşte kurutalım. Püf noktası geceleri üzerine bir bez ile kapatalım yahut içeri alalım pestilimiz kuruyunca yağlı kağıtların ardını ıslıyoruz ki çabuk çıksın.
- Mutfak makası yardımıyla uzun uzun keselim ve elimizle yuvarlayalım mümkünse dolapta koruma edelim ????afiyetler olsun inşallah konutunuzda olan meyveler le de yapabilirsiniz ????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.