Mor eriğin faydaları
Kırmızı eriğin faydaları
Erik ve erik kabuğunun faydaları
Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kansere yonelik koruma sağlayıcı ozelliktedir
Karaciğer, bobrek ve sindirim sorunlarına karşı yararlı olduğu belirtiliyor
Romatizma, mafsal kireclenmesi icin yararlıdır
Bağırsakları yumuşatıcıdır
Kansızlığa karşı kullanılabilir
Ateş duşurucu
Regl duzenleyici etkisi eriğin faydaları arasındadır
B vitamini, magnezyum, potasyum bakımından zengindir
Erik taze meyve ve kurutularak olarak yenmesinin yanısıra gibi komposto, recel, pekmez, marmelat şeklinde de yenilmektedir
Canlı yeşil gorunumlu, sert, sulu ve lekesiz erikler tercih edilmelidir
Besin değeri bakımından kurutulmuş erik taze eriğe gore daha yuksek besin değerindedir
Kırmızı eriğin faydaları
Erik ve erik kabuğunun faydaları
Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kansere yonelik koruma sağlayıcı ozelliktedir
Karaciğer, bobrek ve sindirim sorunlarına karşı yararlı olduğu belirtiliyor
Romatizma, mafsal kireclenmesi icin yararlıdır
Bağırsakları yumuşatıcıdır
Kansızlığa karşı kullanılabilir
Ateş duşurucu
Regl duzenleyici etkisi eriğin faydaları arasındadır
B vitamini, magnezyum, potasyum bakımından zengindir
Erik taze meyve ve kurutularak olarak yenmesinin yanısıra gibi komposto, recel, pekmez, marmelat şeklinde de yenilmektedir
Canlı yeşil gorunumlu, sert, sulu ve lekesiz erikler tercih edilmelidir
Besin değeri bakımından kurutulmuş erik taze eriğe gore daha yuksek besin değerindedir