Eriğin faydaları eriğin faydaları, nelerdir, ve zararları, saymakla bitmiyor, buyrun gelin öğrenin bol bol erik yiyin arkadaşlar Benim en sevdiğim meyvelerin başında gelir erik Faydasını bilmem lakin, ishal ve karın ağrısı gibi zararlarını çok iyi bilirim Melek'lerimeriginfaydalari5c593e73c30c6pngalt 


eriginfaydalari5c593e73c30c6pngalt 


O süre gelin, faydalarınıda birlikte öğrenelimeriginfaydalari5c593e73cad92gifalt :A :A :A 1549352559 1549352559 eriginfaydalari5c593e73cee5eeriginfaydalari5c593e73cee5eeriginfaydalari5c593e73cee5e Of off şu güzelliğe bakın, lezzetini varsayım edebiliyorum yahuueriginfaydalari5c593e73c30c6pngalt 


Hadi gelin erik dallarını indirelim Melek'lerimeriginfaydalari5c593e73c30c6pngalt 


Uzmanlar eriğin, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiğini ve mevsiminde bol bol tüketilmesi gereken bir meyve olduğunu bildirildi Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Birim Başkanı Prof Dr Utku Çopur, yaptığı açıklamada, eriğin, sahip olduğu zengin vitamin içeriği, çeşitli hastalıklara aleyhinde gösterdiği olumlu tesir ve düşük kalorisi nedeniyle çok yardımcı bir meyve olduğunu söyledi Eriğin düşük kalorisi nedeniyle diyet uygulayan kişilerce de seçim edilen meyvelerin başında geldiğini, iklim açısından fazla uğurlu olan Türkiyede ilkbahardan yaz ardına kadar çeşitli erik bulmanın muhtemel olduğunu açıklayan Prof Dr Çopur, Bugün Türkiyede yetişen eriklerin bir kısmı yerli, bir kısmı da tanıdık olmayan çeşitlerdir Türkiyedeki en meşhur erik çeşitleri, can, papaz, mürdüm ve tatlı üryani erikleridir Can eriği, çoğunlukla yeşil olarak tüketilir Bu tüketim şekli ülkemize özgüdür dedi Eriğin faydaları Prof Dr Utku Çopur, eriğin bağırsak faaliyetini artırıcı etki gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti: Keza potasyum ve magnezyum minerali açısından da varlıklı bir meyve olduğu bilinmektedir Eriğin karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim rahatsızlığı çeken ve tuzsuz diyet uygulayan kişilerce tüketilmesi önerilmektedir Keza eriğin regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terletici özellikleri de bulunmaktadır Ham erikte farklı alanlara yönlendirilmiş minerallerin yanı sıra C, A ve E vitaminleri ile beta karoten de bulunuyor Prof Dr Çopur, eriğin komposto, reçel, marmelat biçiminde tüketildiğinde ek edilen şekerden nedeniyle kalori değerinin arttığını, bu nedenle vitamin ve minerallerden daha dinç bir şekilde yararlanabilmek için taze olarak tüketiminin önerildiğini bildirdiEriğin Anadoluda kurutularak da tüketildiğini ifade eden Prof Dr Çopur, Kurutulmuş eriğin gıda değerinin tazesine göre daha yüksek olduğu bilinmekte ve pişirilmeden tüketilmesi nasihat edilmektedir dedi Eriği tuzlamadan yiyin Bursa Yüksek Uzmanlaşma Hastanesinde görevli beslenme uzmanı Aynur Aydın da Türkiyede çoğu çeşidi yer alan eriğin, içeriğindeki vitamin ve mineraller bakımından yararlı bir meyve olduğunu söyledi Bilhassa ilkbaharda çıkan yeşil eriğin tuzlanarak yenildiğini açıklayan Aydınlatılmış, şunları söyledi: Bu bir ağız tadı ama erik tuzlanarak yenmemeli Çünkü pozitif tuzlu tüketimi zararlıdır Eriğin tuzlanarak yenmesi, vücuda boşuna tuzlu alınmasını sağlıyor Gereksiz tuz kullanımı, bilhassa riskli gruplarda böbrek ve kan basıncı rahatsızlıklarına neden olabiliyor Keza eriğin tuzlanarak yenmesi bizi her şeyde tuzlu yemeye alıştırabilir Bunun için eriği tuzlayarak yemekten kaçınmalıyız