Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erdoğan: Darbeci Hafter önce 'evet' dedi, sonra Moskova'yı terk etti

Erdoğan: Darbeci Hafter önce 'evet' dedi, sonra Moskova'yı terk etti
0
60

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
Erdogan%2Dnoktayi%2Dkoydu%2DS%2D400%2Du%2Dteslim%2Daliyoruz%2Dgeri%2Dadim%2Datmayacagiz%2D221967%2Ejpg

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

- Suriye, Libya, Akdeniz'de macera peşinde değiliz. Hele hele emperyal heveslerimiz hiç yoktur. Gözümüz petrol ve para hırsıyla kör olmuş da değildir. Tek emelimiz kendimizin ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu, geleceğini korumaktır.

- İzlediğimiz siyasete dayanak veren Devlet Bahçeli'ye şükranlarımı sunuyorum. eski CHP Genel Lideri Deniz Baykal'a da Libya konusundaki hali münasebetiyle teşekkür ediyorum.

- Barış Pınarı harekat bölgesinde terör örgütü küçük çaplı hücumlarını hala sürdürüyor. Biz ahdimize bağlıyız. Şu anda bize verilen sözlerle alandaki durum ortasında büyük farklılıklar bulunuyor. gerekirse harekatlar kaldığı yerden sürer. 

Rejimin hücumlarından kaçan 400 bin İdlibli Türkiye'ye hakikat harekete geçti. Dünyaya sesleniyorum, bu mazlumların ne vakit yanında yer alacaksınız? BM ne vakit misyon şuuruyla adım atacak? Söylememize karşın atılan bir adım yok. Geçtiğimiz günlerde Rus muhataplarımızla görüşmelerimiz sonucunda İdlib'de yeni bir ateşkes ilanında başarılı olduk. Bundan evvelki ateşkesleri bozan daima rejimdi. Bu sefer durum farklı. Siyasi sürecin ilerlemesini engellemeye çalışan rejimi kan döken hareketlerinden vazgeçirmek herkesin sorumluluğu. Gerekirse rejimin ateşkesi bozma teşebbüslerini şahsen önlemekte kararlıyız.

- Libya harita üzerinde uzak gözükebilir lakin bizim için uzak bir yer değildir. Osmanlı'nın değerli bir kesimi olmuştur. Libya ile derin tarihi ve toplumsal bağlarımız vardır. Kimse bizden ülkemizden yardım isteyen Libyalı kardeşlerimize sırtımızı dönmemizi bekleyemez. Bu ülkede darbeci Hafter'e tabi olmayan kardeşlerimiz var. Hafter onları yok etmek istiyor. Hafter'in etnik paklığa tabi tuttuğu Osmanlı bakiyesi Köroğlu Türkleri de var. Hafter onları da yok etmenin peşinde.

Libya'daki ecdad torunlarına sahip çıkmak misyonumuz. Gayemiz Libya'daki tüm kardeşlerimize karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Bizim de sıkıntı günlerde onların yanında olmamız gerekiyor. Bu ülkedeki Türk varlığından habersiz olanları gördükçe milletimiz ismine üzülüyoruz.

Türkiye ve Rusya olarak başlattığımız inisiyatifle hayli çaba gösterdik. Dün Moskova'da yapılan görüşmelerde Trablus hükümeti yapan hal gösterdi. Buna karşın darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Evvel 'evet' dedi, sonra Moskova'yı terk etti, kaçtı. Bundan sonrası sayın Putin ve onun takımına ilişkin. Biz sözmüzün ardında durduk, fakat darbeci Hafter masayı terk etti. Sürdüğü kaideler gerçek yüzünü gösteriyor. Ateşkesi reddetmesi bizi hiç şaşırtmadı.

Önümüzdeki günlerde darbeci Hafter ile ülkenin yasal idaresi ortasında yapılacak tercihleri dikkatle takip edeceğiz. Ülkenin legal idaresine ve Libya'daki kardeşlerimize taarruzlarını sürdürmesi halinde, darbeci Hafter'e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız.

- Montrö Mukavelesine nazaran gemi trafiğini engelleme hakkımız bulunmuyor. Kentin iki yakasındaki deniz trafiğini engellemek de mümkün değil. Ülkemizi Boğaz'daki bu tehlikeli problemle başbaşa bırakamayacağımıza nazaran alternatif üretmeliyiz. 2011 yılında milletimize kelamını verdik. 2023 amaçlarımızdan biri olan Kanal İstanbul'u yapmakta geç bile kaldık.

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt