Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erasmus Nedir? Bu Programa Kimler Başvurabilir?

Erasmus Nedir? Bu Programa Kimler Başvurabilir?
0
125

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Avrupa ’daki yüksek öğretim programlarının gerçekleştirdiği öğrenci ve öğretim görevlisi*başkalaşım hareketidir*Erasmus programı doğruca üniversitede yer alan öğrenciler uygulama ve zorunlu işlemler sonrasında anlaşmalı üniversiteler arası dönem boyu geçiş yaparak başka bir*ülkede ve şehirde öğrenim görmeye yargı kazanırlar*Bu program ismini hümanizm ’in tanıdık bir ismi olan Erasmus ’tan almıştır Erasmus programı öğrenciler arası iletişimi ve farklı ülkeler görmeyi niyet edinmenin yanı sıra üniversiteler arası parasal desteği de tetiklemektedir
Erasmus Ne Değildir?
Erasmus, bir yolculuk organizasyonu değildir genellikle öğrenciler bunu kolay ve eğlenceli bir program olarak düşünür ama orada alacağınız eğitim sizin dilinizden çok daha farklıdır Bunun yanı sıra Erasmus,bir yabancı dil öğrenme programı veya işçi statüsünde çalışıp para kazanacağınız bir program da değildir Erasmus programı ardından sizlere herhangi bir belge ya da diploma verilmez ve Erasmus bir araştırma programı da değildir yani sizlerden bu ölçütler istenmez
Erasmus Programının Desteklediği Alanlar:
Birincil niyet öğrenci ve öğretim görevlisi değişimini sağlamaktır Eğitim programlarının değiştirilerek geliştirilmesi maksat alınır… Avrupadaki anlaşmalı üniversitelerin ortaklaşa yürütebilecekleri bir proje ortaya hazırlamak ve bunun hakkında karşılıklı bir egzersiz yürütmek ve sonuç elde etmek, Erasmus programının öncelikli kurallarından bir tanesidir Avrupa kredi transfer sistemi ile Erasmus programından faydalanan bireye belirtilen miktarda maddi kaynak sağlanıyor ve bu şekilde bu programda mağduriyet laf konusu olmuyorÜniversiteler arası aktarım da mevcuttur
Bu programdan yararlanan bireyleri yoğun bir program ve bambaşka bir*eğitim sistemi bekliyor kendi ülkenizin dilinden farklı bir dil ve daha yoğun bir alıştırma temposu
Erasmus ’a Kimler Başvurabilir?
Akademik başarı düzeyi : %50
Dil seviyesi : %35
Görüşme : %15
Başvuran kişinin TC vatandaşı veya;*Avrupa Birliği ya da Avrupa Idareli Alanı üyesi ülkelerin vatandaşlarından ya da*Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke vatandaşı olması gerekir
Akademik anekdot ortalamasının asgari 2,54 ya da 75100 olması gerekmektedir*Eğer kontenjan açığı varsa bu duurmda başvurusu alınan düşük ortalamalı*öğrenciler sınava alınacaktır*Dil sınavından 10070 minimum almanız gereken puandır Bu işlemleri başarıyla tamamladıktan*sonradan Rektörlük erasmus ofisine yönlendirileceksiniz ve burada da sizleri bir mülakata taabi tutacaklar

858,536Konular
981,826Mesajlar
32,337Kullanıcılar
batuhan01Son üye
Üst Alt