Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginarlı Fava PDT®

Enginarlı Fava PDT®
0
109

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER
Yarım kilo kuru bakla
1 demet dereotu
1 adet kesmeşeker
1 baş soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
6 adet enginar
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
Bakla pişmeden 2 saat öncesinden ıslatılır Daha sonra bir tencereye bakla, dereotunun yarısı, soğan, şeker, tuz atılarak üzerini 4 parmak geçecek kadar su konur, bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir Favanın çok sulu olmaması için malzemenin suyunu çekmesi gerekir Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır Ilındıktan sonra bir el mikseriyle veya blendırda bütün malzeme çekilir ve zeytinyağı ilave edilir 12 defa karıştırılarak soğumaya bırakılır Diğer taraftan enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir ve şekli bozulmadan bir servis tabağına alınır Enginarlar da soğuduktan sonra içlerine fava doldurulur Dereotunun diğer yarısı ince ince kesilerek garnitür yapılır ve servis edilir

Not: 1 çay bardağı zeytinyağı ile yarım limonun suyu çırpılarak enginarların üzerine gezdirilebilir
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt